≫ 

Prvaci Evrope u robotici su studenti Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada

Pobednički tim MI ima još pet članova, takmičenje održano u Francuskoj

  • 3
Studenti mehatronike Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu prvaci Evrope u robotici Printskrin: RTS

Studenti mehatronike sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, članovi tima „MI“, odneli su pobedu na Evropskom takmičenju u robotici – EVROROBOT 2022 u Francuskoj.

Evropsko takmičenje je održano u francuskom gradu La Roš sur Jon, a pobednici, članovi tima "MI", studenti Srđan Apostolović, Aleksa Stevanović, Andrija Mirosavljev, Slaven Petković i profesor dr Mirko Raković, njihov mentor, bili su gosti Jutarnjeg programa na RTS.

- Nacionalno takmičenje u robotici okuplja između 10 i 20 timova svake godine. Naša prednost je što imamo više od tri tima i zato moramo da organizujemo nacionalno prvenstvo kako bi se tri najbolje plasirane ekipe kvalifikovale da idu na međunarodna takmičenja, odnosno Evropsko prvenstvo koje je ove godine bilo organizovano u Francuskoj - objašnjava profesor dr Mirko Raković, mentor tima MI, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Inače, pobednički tim MI ima još pet članova, a rad na projektu kreće intenzivno još od oktobra.

Ove godine konkurencija je bila dosta jaka. Bilo je timova koji su već osvajali titulu šampiona, ali su uspešno uspeli da se izbore i sa njima.

Video: Čovek koji je osmislio robotske senozorske ruke otkriva šta nam donosi budućnost tehnologije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA