Zatvara se hotel u Sijarinskoj Banji zbog 2 gosta zaražena koronom? Zaposleni, meštani i gosti blokirali ulaz

Po nalogu leskovačkog Zavoda za javno zdravlje, pre tri dana zdravstveni radnici su u skafanderima ušli u hotel i testirali oko 120 zaposlenih, kao i goste

  • 11
Sijarinska banja Foto: screenshot/Youtube/Vladimir Dasukidis

Meštani, gosti i zaposleni blokirali su, više od sat vremena, ulaz direktoru Rehabilitacionog centra "Gejzir" u Sijarinskoj Banji zbog najave da će hotel i banja biti zatvoreni zbog dva zaražena gosta korona virusom, prenosi Beta.

Blokadu su napravili zaposleni u tom hotelu, gosti, privatni stanodavci, kao i meštani Sijarinske Banje, među kojima su i Srbi i Albanci.

Po nalogu leskovačkog Zavoda za javno zdravlje, pre tri dana zdravstveni radnici su u skafanderima ušli u hotel i testirali oko 120 zaposlenih, kao i goste.

Rezultati koji su stigli juče pokazali su da nijedan od zaposlenih nije pozitivan na kovid, potvrđeno je u hotelu. Nepoznato je kakvo je stanje sa gostima jer se niko nije javio iz leskovačkog Zavoda.

Direktor "Gejzira" Zoran Radenković je danas kazao da su među gostima bile pozitivne dve osobe, koje su "izolovane i evakuisane".

"Nećemo mu dozvoliti da uradi ono što je prošle godine"

Privatne stanodavke iz tog kraja su rekle da će ulaz Radenkoviću blokirati svakoga dana.

- Nećemo mu dozvoliti da nam uradi ono što je uradio prošle godine. Ni u jednoj banji se ne vrše testiranja osim kod nas. Hoćemo da znamo šta se ovde dešava - rekle su Snežana Jorgaćević i Gorica Popović.

Jedan od radnika u "Gejziru" je rekao da ih je direktor pozvao jutros telefonom i kazao da će hotel i banja biti zatvoreni zbog "proglašenja epidemije korona virusa“, te da će se nastaviti sa testiranjem gostiju.

"Ni po koju cenu neću otići odavde"

I gosti hotela, njih oko 180, ogorčeni su.

- Ni po koju cenu neću otići odavde, jer ja ne vidim bolesne ljude - rekla gošća iz Velike Plane.

Posle prepirke, u Sijarinsku Banju stigao je predsednik opštine Medveđa Dragan Kulić koji je sa učesnicima protesta i direktorom organizovao sastanak, koji je u toku.

Sijarinska Banja je prošle godine, u avgustu, bila prazna zbog 19 zaraženih hotelskih radnika od korona virusa i, prema informacijama leskovačkog Zavoda, i nekoliko desetina gostiju.

Zbog toga je propala sezona u ovoj siromašnoj opštini na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa123

    19. jun 2022 | 20:24

    Bacio neko oko na banju pa se sprema da je uzme za bagatelu

  • L.

    19. jun 2022 | 20:31

    Neko hoće da profitira. Prvo da se dovede u bescenje, pa da neko državnu imovinu kupi. Scenario isti. Samo se nadam da će neko podići glas i sačuvati ovu prekrasnu banju. Pustite ljude da žive i rade tamo gde su im koreni i ognjišta.

  • teorija zavere

    19. jun 2022 | 20:25

    Sa skafanderima!!! Daj da zakupimo Goli otok pa da pošaljemo tamo sve ove koji režiraju i sprovode ovu prevaru. Hvala Bogu da se narod napokon digao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA