≫ 

Tužilaštvo ispituje zlostavljanje tinejdžerke u Bajmoku: Ona tvrdi da nije žrtva, povrede kažu suprotno

Kako Telegraf.rs saznaje devojka se i dalje nalazi u Opštoj bolnici u Subotici

  • 6
Nasilje, prostitucija, devojka, zlostavljanje

Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Subotici proverava i preduzima radnje u cilju utvrđivanja postojanja sumnje da je u subotu u Bajmoku seksualno zlostavljana devojka, koja je zbog toga smeštena u bolnicu, a što je jutros obelodanio Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

- Ovaj zločin ne sme biti zataškan, i zato molim ljude koji imaju bilo kakva saznaja o ovom zločinu, da nam se jave i pomognu našem timu, da ovo nedelo ne prođe nekažnjeno - napisao je Jurić u svojoj objavi.

Prve informacije su govorile da je devojka maloletna, ali se ispostavilo da je zapravo maloletan mladić, koji je navodni počinilac.

Tinejdžerka tvrdi da nije zlostavljana

Nedugo pošto je ova vest osvanula u medijima, oglasila se i navodna žrtva koja je na svom Fejsbuk profilu napisala da uopšte nije bilo zlostavljanja, već da je naškodila sama sebi, međutim, Igor Jurić za Telegraf.rs kaže da ima potvrdu iz bolnice da povrede koje ima nije mogla sama sebi da nanese.

- Ostala sam bez teksta... U Hitnoj sam završila zato što sam se napila i naškodila sama sebi, i nađena takva u lokvi krvi...Ponavljam, ne pričajte gluposti kad ne znate šta mi se desilo, hvala! - napisala je između ostalog N. M.

Kako Telegraf.rs saznaje ona se i dalje nalazi u Opštoj bolnici u Subotici.

Povrede govore suprotno

Jurić za Telegraf.rs kaže da bez obzira na to što ona kaže da nije bilo zlostavljanja, da su dobili informacije iz bolnice koje govore suprutno. On navodi za naš portal i da se čuo sa ocem, navodnog zlostavljača.

- Dobili smo informacije iz bolnice da povrede koje je zadobila nije mogla sama sebi da nenese. Takođe, razgovarao sam sa ocem mladića, koji mi je rekao da će potpuno sarađivati u svim istražnjim radnjama, da neće opstruisati istragu, da je svestan situacije i da ukoliko se dokaže da je dečak počinio krivično delo treba da odgovara - kaže Jurić za Telegraf.rs.

U Policijskoj upravi u Subotici za Telegraf.rs je rečeno da nemaju nikakvu prijavu u vezi sa ovim slučajem i da je devojka sve negirala.

- Nema krivičnog dela, devojčica je sama negirala da joj se to što pojedini mediji navode dogodilo, što ste mogli da vidite i na društvenim mrežama - rečeno nam je u ovoj PU, u kojoj su nas uputili na Više javno tužilaštvo u Subotici.

U tužilaštvu su, sa druge strane, rekli za Telegraf.rs da se u vezi sa ovim slučajem vrše provere i preduzimaju sve radnje.

- U vezi događaja u Bajmoku od 19. juna 2022. godine, obaveštavamo vas da ovo tužilaštvo, u saradnji sa policijskom upravom Subotica, vrši provere i preduzima radnje u cilju utvrđivanja postojanja osnova sumnje, da li je i od strane kog lica izvršeno neko krivično delo, čiji se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - rečeno je za Telegraf.rs u Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Video: „Reci Ne!“: Seksualno zlostavljanje dece na internetu ostavlja teške posledice po žrtvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marta

    21. jun 2022 | 21:00

    Hvala Bogu da se ovim uzasima neko bavi! Dosta je bilo guranja pod tepih! Podrska fondaciji i Igoru!!!

  • Folker

    21. jun 2022 | 19:04

    Neć biti da nije bilo nasilja. To što se radi u krevetu, ne završava kod lekara. Bar za 9 meseci.

  • teorija zavere

    21. jun 2022 | 17:56

    Drago mi je da je devojka OK, a voleo bih da je tačno to što ona kaže, pošto mi ovaj Jurić ide malo na živce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA