≫ 

Upozorenje na novi haos u Srbiji: Nevreme će najjače pogoditi ove delove zemlje

Na snazi je novo upozorenje, u nekoliko krajeva Srbije na snazi je i narandžasti meteoalarm

  • 15
vremenska prognoza nevreme oluja kiša munje gromovi Foto: Shutterstock

Trenutno je na snazi novo upozorenje RHMZ-a.

Danas se na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuskova.

Intenzivniji pljuskovi u Vojvodini očekuju se u toku noći ka četvrtku, a u četvrtak tokom dana i na istoku Srbije.

Jako nevreme juče pogodilo Srbiju

U Čačku je nevreme lomilo drveće, odnosilo crep, u Ivanjici je pao grad veličine jajeta, dok su stanovnici Lučana ostali bez krovova.

Jak vetar lomio je drveće, preprečujući puteve i praveći zastoj u saobraćaju. Napravljena je i velika šteta na usevima.

Meštani sela u okolini Topole žalili su se da ne pamte ovakve neprilike. Zbog vetra i počupanih stabala, deo opštine ostao je bez struje.

U Topoli stravičan prizor nakon nevremena

Jak olujni vetar nosio je sve pred sobom, a pričinjena je ogromna materijalna šteta usled čega je na delu teritorije proglašena vanredna situacija. Najveći udar pretrpela su sela Junkovac, Natalinci, Pavlovac i Šume. Oluja je nosila sve pred sobom, a mnoga domaćinstva potpuno su uništena.

U Beogradu najviše 29 stepeni

U Beogradu će preovlađivati sunčano, uz slab razvoj dnevne oblačnosti. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura oko 19, najviša oko 29 stepeni. U toku noći u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U Srbiji, do 29. juna, u četvrtak promenljivo oblačno i umereno toplo, sa češćom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U petak pretežno sunčano, u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajnih pljuskova.

Od subote pretežno sunčano i toplije, a krajem perioda naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Narandžasti i žuti meteoalarm na snazi

U Bačkoj, Banatu i Sremu, kao i u Jugositočnoj i Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji danas je snazi narandžasti meteoalarm, dok je u ostatku zemlje žuti.

Narandžasti meteoalarm znači da vreme može biti opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - stoji u objašnjenju RHMZ o meteoalarmu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čupričanin

    22. jun 2022 | 07:44

    Svi će da poginemo u vodu brate mili,nema ni kalizacija nema ni struja,samo jednu struju gorimo struju uzimam od svekrve...

  • Ccv

    22. jun 2022 | 09:46

    Oni to usmeravaju gde hoce,uvek tamo gde je poljoprivreda, maline,plastenici...

  • Зек

    22. jun 2022 | 08:03

    Код мен у Парцане 2 месеца ни кап, живи огањ се надвио

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA