≫ 

Disciplinski postupak zbog pesme Baje malog Knindže o ratu: Četvrtaci iz Novog Sada se veselili sa učiteljicom

Učiteljica se takođe veselila uz ovu pesmu, pa je decu pozvala u "vozić"

  • 96

U OŠ "Vasa Stajić" iz Novog Sada, gde su se četvrtaci veselili uz pesmu koja raspiruje nacionalnu mržnju prema Bošnjacima, pokrenut je disciplinski postupak, saznaje Telegraf.rs. Iako je direktorka Zorica Đurić prvo izjavila da se sve desilo slučajno, na kraju je rešeno da se krivica ipak ispita.

- Pokrenut je disciplinski postupak i, dok se on ne završi, više se nećemo oglašavati o ovom slučaju - poručila je Đurić za naš portal.

Ona nije htela da precizira protiv koga je postupak pokrenut, ali se pretpostavlja da je protiv učiteljica koje su organizovale završnu priredbu učenika četvrtih razreda. Podsetimo, desetogodišnjoj deci je na ovoj priredbi puštana pesma “Ne volim te Alija, zato što si Balija” u kojoj se raspiruje nacionalna mržnja prema Bošnjacima.

Na video snimku prosleđenom na roditeljsku vajber grupu, dečica đuskaju uz stihove kojima se veličaju ratni zločini u Bosni i Hercegovini.

U jednom trenutku i učiteljica pada u sevdah, pa poziva decu u "vozić". Ipak, četvrtaci na snimku vesele se ritmu, a reči pesme ne znaju, tako da je očigledno da nisu ni svesni o čemu se tu peva.

Direktorka škole Zorica Đurić prvo je za medije rekla da je u pitanju nesmotren incident i da niko od prisutnih učitelja nikada nije ni čuo sporne stihove, a kamoli ih puštao deci.

- U priredbi su učestvovala deca iz četiri razreda i postojao je dogovor da svaki razred ima prava na po tri pesme. Pesme su sami birali i puštali učenici i većina je bila potpuno primerena njihovom uzrastu. Nažalost, ova pesma je puštena bez ičije saglasnosti, ali od buke i galame koju su učenici stvarali, niko od učitelja nije ni mogao čuti reči - ispričala je ona.

Ministarstvo prosvete nije se oglasilo o ovom slučaju, a Telegraf tim povodom još nije dobio odgovor.

Video: Da li Baja Mali Knindža peva primitivcima na slavlju: Evo šta na tu temu kažu poznati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    23. jun 2022 | 11:11

    Treba nagraditi učiteljicu..Tako i treba,ovo je Srbija..🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Salle

    23. jun 2022 | 11:11

    Pali bre.Baja je zakon.Znaju uciteljice sta je dobro.

  • јс

    23. jun 2022 | 11:20

    А кад друге земље говоре против Срба,буди награђене.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA