≫ 

U ovom gradu prvi put će i tate moći da prisustvuju porođaju: Stavili i novu klimu i krevetiće za bebe

Zanovili smo stolove, lampe, klimu, dobili smo centralnu ventilaciju, ne samo u porođajnim salama već i u hirurškim salama rekao je direktor Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović"

  • 8
porođaj, porodilja, muž, žena Foto: Shutterstock

U januaru mesecu kompletno su završeni građevinski radovi na somborskom porodilištu, a isto je sredstvima grada i donatora opremljeno. Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković obišao je, zajedno sa svojim timom, novoopremljene prostorije porodilišta u Somboru, piše rtv.rs.

Nova kupatila i krevetići za bebe, pultovi za prevoj, antistatic podovi kao novi apartmani za porodilje novina su u porodilištu u Somboru. Građevinski radovi vrednosti 21 milion dinara završeni su u januaru mesecu, a samo opremanje porodilišta pomogli su donatori i Grad Sombor.

- Dobili smo nove sadržaje, novu izolacionu jedinicu, novi apartman i predporođajnu salu, prijemnu ambulantu, urađena je kompletna sanacija podova, nakon skoro dve decenije prvi put da je urađena ovakva rekonstrukcija. Somborsko porodilište je rekonstruisano po najsavremenijim standardima. Zanovili smo stolove, lampe, klimu, dobili smo centralnu ventilaciju, ne samo u porođajnim salama već i u hirurškim salama, a to je izuzetno značajno. Novina je da i očevi mogu da prisustvuju porođaju - rekao je dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović", Sombor.

Na donatorskoj večeri koju je organizovao Grad Sombor prikupljeno je više od 4 miliona dinara za opremanje porodilišta.

- Iz tih sredstava kupljena je medicinska oprema, kao i nameštaj i tehnika, drago mi je što zajedno Grad Sombor, privreda i javna komunalna preduzeća su zajedničkim snagama realizovali jedan ovako lep projekat - rekao je gradonačeknik Sombora Antonio Ratković.

Građevinske radove u vrednosti oko 21 milion dinara finansirao je Grad Sombor i Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku.

Video: Trudnica se porodila ispred lifta naočigled prolaznika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    24. jun 2022 | 16:35

    Porodila sam se u Svedskoj.Moj muz je prisustvovao porodjaju.Tako da to ni jednoj zeni ne bi preporucila.Samo me dekoncetrisao.Slabici su muskarci po tom pitanju.

  • Olja

    24. jun 2022 | 16:36

    Nikad' ne bi pristala da mi muz prisustvuje porodjaju.

  • Pedja Moravac

    24. jun 2022 | 17:42

    Ja živim u Švajcarskoj.. ovde je to sasvim normalno, čak i preporučljivo da suprug prisustvuje porodjaju, i ja sam prisustvovao kad se Sin rodio , lično sam presekao Pupcanu vrpcu … ja ga okupao i obukao ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA