≫ 

Posle sparnog vikenda počinje pravo leto: Krajem meseca moguć prelazak temperaturnog rekorda

Pojava izolovanog pljuska biće moguća samo još u ponedeljak i utorak na istoku Srbije i u planinskim predelima

  • 7
Vikend na Adi ciganliji Foto: Nikola Anđić

Jaki pljuskovi praćeni grmljavinom, gradom i jakim olujnim vetrom sručili su se na veći deo zemlje za kratko vreme. Situacija se polako smiruje, a sutra nas čeka nešto mirnija situacija. Meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.rs prognozira da su i dalje moguće nepogode, ali samo lokalno.

- Još ima mogućnosti da lokalno bude nepogoda u vidu jakog i olujnog vetra, pljuskova i grada, ali, dakle, to je lokalnog karaktera - kaže Đurić za naš portal.

Na širem području Srbije bilo je danas grmljavinskih nepogoda.

- Sutra znatno više sunca, pogotovo na severu zemlje, dok u ostalim delovima može biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom, ali ni približno današnjoj situaciji. Biće sparno tokom celog vikenda, pa će kao i danas temperature ići od 28 do 32 stepena.

Od ponedeljka ulazimo u pravo leto.

- Već od ponedeljka sledi stabilizacija vremena, tako da će tokom većeg dela sledeće sedmice biti sunčano i veoma toplo vreme. Tada temperature idu i do 34 stepena, u utorak od 32 do 36, a najtoplije od srede do petka gde će u mnogim delovima Srbije temperatura preći 35. stepen i biće od 33 do čak 37. Od ponedeljka, dakle, pravo leto - naveo je.

Prema izgledima vremena za naredne dane, do 2. jula, nestabilno vreme uz smenu sunčanih intervala i pljuskova sa grmljavinom očekuje se još u nedelju, osim na severozapadu Srbije gde će biti pretežno sunčano.

Narednu sedmicu zatim će obeležiti pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima, naročito od srede, 29. juna, kada će maksimalne temperature preći 35 stepeni.

Pojava izolovanog pljuska biće moguća samo još u ponedeljak i utorak na istoku Srbije i u planinskim predelima.

Video: Karleuša zaglavljena u potopljenom Beogradu: Pevačica snimala poplavu na ulici, nije mogla da makne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA