≫ 

Najnovija najava RHMZ: "U ovim delovima Srbije pljusak, grmljavina, moguć i grad, nevreme se potom premešta"

Očekuju se intenzivni pljuskovi sa grmljavinom

  • 13
Sombor nevreme kiša oblačno

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje naoblačenje u delovima Srbije, koje će doneti intenzivnije pljuskove sa grmljavinom, vetrom i mogućim nevremenom.

- Naoblačenje koje na području Podrinja, Mačve, Srema i Bačke uslovljava kišu, intenzivnije pljuskove sa grmljavinom i pojačanim vetrom, lokalno i grad, u narednih sat vremena u zapadnoj struji premeštaće se ka području Banata, Obrenovca i Valjeva - stoji na sajtu RHMZ-a za period do oko osam sati.

RHMZ

Printscreen RHMZ

Prema poslednjoj najavi RHMZ-a od 8.00 sati, u narednih sat vremena u zapadnoj struji naoblačenje premeštaće se ka području Banata, Valjeva i Užica.

Nešto iza devet sati najavljeno je i da se pljuskovi očekuju u jugozapadnoj i zapadnoj Srbiji, tokom naredna dva sata. Iz RHMZ-a dodaju da se pljuskovi sa grmljavinom i dalje očekuju u Vojvodini.

- U naredna 2 časa u jugozapadnoj i zapadnoj Srbiji, kao i na severu Bačke i Banate kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - navedeno je na sajtu Zavoda u 10.45 sati.

Prema najnovijim informacijama, nevreme se premešta u drugi deo zemlje. Kako najavljuju, u periodu do 13.50 očekuju se pljuskovi u  jugoistočnoj, jugozapadnoj i zapadnoj Srbiji.

Kako je najavljeno u 13.30, u naredna 3 časa u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji ponegde se očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Najviša temperatura najavljena za danas kretaće se između 32 i 34 stepena, a kako je ranije najvljeno od sredine dana biće nestabilno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji će ponegde biti praćeni i gradom, samo će se na severozapadu Srbije u toku celog dana zadržati suvo.

Upozorenje RHMZ

Printscreen RHMZ

Video: On je jedan od omiljenih srpskih meteorologa: Za prognozu ga pitaju i na ulici, ima još jedan hobi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA