≫ 

U Nišu kobila upala u otvoreni šaht, spasavali je 4 sata: Životinju izvlačili dizalicom za podzemne kontejnere

Kobila je bila u zaprezi, ali se iz nekog razloga uznemirila i krenula da ide nazad. Spotakla se i upala u šaht sa kojeg je neko ukrao poklopac

  • 0
kobila, šaht, niš, nezgoda Foto: Udruženje Zoo planet

Nesvakidašnja nezgoda dogodila se danas kada je kobila upala u otvoreni šaht dubok dva i po metra, pored kolovoza u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu. Ona je spasena nepovređena posle čak četiri sata borbe za njen život.

U akciji spasavanja učestvovali su članovi Udruženja "Zoo planet", konjičkog kluba "Nonius", vlasnik konja i radnici JKP "Mediana" i specijalni kamion tog preduzeća.

Dušan Stojanović iz Udruženja "Zoo planet" kaže da su uspeli da kobilu izvuku nepovređenu, iako je šaht veoma dubok, a sa otvorom ne većim od jednog kvadrata.

- Pravo je čudo kako je prošla nepovređena prilikom pada. U šahtu nije bilo vode, već su tu optički kablovi MTS-a, zbog čega su i njihovi predstavnici bili pozvani - objasnio je Stojanović.

Prema njegovim rečima, da bi nesrećna životinja bila izvučena, morali su da koriste specijalne trake za vezivanje velikih životinja.

- Toni Ilieski iz Konjičkog kluba "Nonius" je sišao u šaht i vezao je, a potom smo trake prikačili na dizalicu kamiona, koja se inače koristi za izvlačenje podzemnih kontejnera. Mi smo svi pomagali u izvlačenju i usmeravali trake da bi kobila mogla da se provuče kroz otvor. Bila je neverovatno mirna, nije se ni mrdnula za sve vreme - kazao je Stojanović.

Kobila, stara oko dve i po godine, nakon spasavanja vraćena je vlasniku.

Video: Pačići upali u šaht. Vatrogasci nisu mogli da ih izvuku, a onda su im pustili JuTjub klip!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA