≫ 

"Izađem na prozor i vidim da me moj sin gleda": Selo u suzama zbog murala Nikole koji je poginuo na Ohridu

Dvadesetšestogodišnji mladić je preminuo prošle godine u bolnici u Skoplju nakon kobnog skoka u Ohrisko jezero

  • 7
Nikola Stevanović, Donje Krajince, Leskovac, mural Foto: Rešetka.rs

Nakon što je u rodnom selu Nikole Stevanovića, koji je prošle godine tragično nastradao na Ohridu, osvanuo mural sa njegovim likom, celo Donje Krajince je u suzama.

Dvadesetšestogodišnji mladić je preminuo prošle godine u bolnici u Skoplju nakon kobnog skoka u Ohridsko jezero dok je bio na letovanju, kada je udario glavom o dno i slomio vrat. Danas sa murala visokog skoro tri metra gleda direktno u svoju kuću i dvorište.

- Izađem na prozor i vidim da me moj sin gleda. Verujte, svako ko danas prođe kroz centar sela plače. Nezamisliv je bol ali i ponos jer je ostavio pečat za svog života na ljude, komšije, prijatelje. Niko ga nije zaboravio i na to sam neizmerno ponosna - priča u suzama za Rešetku Nikolina majka Gorica.

Kako kaže, mural su naručili njegovi drugovi, a na zidu trafo stanice u centru sela za dva dana ga je oslikao Slobodan Radosavljević iz Vlasotinca.

- Niko nema takve drugove kao što je imao Nikola. I nakon tragedije oni su bili uz nas, pomagali nam, sada su ga ovom slikom vratili u selo… Ja ne znam kako da im se odužim. Očigledno je da su mog sina mnogo voleli. Znate, obično, nakon velike tragedije vas ljudi zaborave, a oni su moji novi sinovi, u svakom od njih je ostao deo njega - komentariše Gorica.

Sa druge strane zida ispisani su stihovi i poruka njegovih drugova da ga nikada neće zaboraviti.

Nikolu Stevanovića, poznatijeg kao Koleta, prijatelji se sećaju kao srčanog mladića, uvek vedrog i nasmejanog i spremnog da pomogne svima. Bio je i fudbaler lokalnog FK "Jedinstvo".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jt

    4. jul 2022 | 16:39

    Zalosti al moglo je i bez puske...

  • Sale71

    4. jul 2022 | 17:19

    Eh baš da celo selo plače za njim,svakog čuda 3 dana dosta.I šta će mu puška,jeli bio neki nasilnik?

  • maja

    4. jul 2022 | 17:06

    Ko je pitao druge građane i stanovnike da li i oni moraju da gledaju, isto kao u Beogradu, fasade i zodovi se pretvorili u čitulje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA