Prvi put u istoriji: Zlatiborci zemljište poklanjaju Hilandaru, svetinja dobija svoj metoh od 70 hektara

Svečana dodela ove donacije biće upriličena u petak, 8. jula, uz prisustvo igumana manastira Hilandar arhimandrita Metodija

  • 2
Zlatibor Foto: RINA

Po prvi put u istoriji jedna od najvećih hrišćanskih svetinja dobiće svoje imanje na teritoriji Zlatiborskog okruga. Opština Čajetina donela je odluku da manastiru Hilandar pokloni 70 hektara zemljišta na Zlatiboru.

- U planu je formiranje naučno-obrazovnih kampova, koji bi potom prerasli u obrazovnu ustanovu u okviru sistema srednjoškolskog obrazovanja Republike Srbije - izjavio je za RINU predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić posle današnje skupštinske sednice.

Ideja je da se izgradi obrazovni objekat sa internatom za smeštaj učenika i terenima za sport i rekreaciju.

- Svečana dodela ove donacije biće upriličena u petak, 8. jula, uz prisustvo igumana manastira Hilandar arhimandrita Metodija - istakao je Đurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    5. jul 2022 | 07:10

    Molim Vas da objasnite koji Zlatiborci i čija zemlja se poklanja Hilandar vec duže vreme živi od pomoći Države a sada će stajati iza nekog Velikog projekta malo Vise objašnjenja

  • Bojan

    5. jul 2022 | 02:14

    Vodite računa, ercovi nikome ništa ne poklanjaju. Oni su jaja na kantar merili jevrejima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA