≫ 

RHMZ izdao upozorenje na obilne padavine koje će danas pogoditi Srbiju: Delovi zemlje koji će biti na udaru

Pašće od 20 do 40 milimetara za 24 sata

  • 0
Vreme, nevreme, kiša, kišobran, vetar Foto: Tanjug/Tanja Valič

Danas nas u Srbiji čekuje oblačno vreme sa kišom, ponegde i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a dan će biti osetno svežiji i vetrovit.

"Više padavina očekuje s eponegde na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, a krajem dana, tokom noći ka suboti i u subotu ujutru i na jugoistoku i istoku zemlje", navedeno je u akualnom upozorenju RHMZ.

Kako dodaju, pašće od 20 do 40 milimetara za 24 sata, lokalno i više. Poređenja radi, to je količina padavina koja obično padavina koja padne u roku od pola meseca.

Mogući zastoji u saobraćaju zbog loših vremenskih uslova

Auto-moto savez Srbije (AMS S) upozorio je jutros na mogućnost više vanrednih zastoja i prekida u saobraćaju zbog najavljenih loših vremenskih uslova.

Kada se tome doda pojačan saobraćaj, vozačima će biti potrebna pažljivija vožnja jer se srazmerno gustini saobraćaja povećava i broj saobraćajnih nezgoda.

U ovoj prvoj polovini letnje turističke sezone, saobraćaj je pojačan u smeru ka istoku i jugu Evrope, odnosno ka Bugarskoj i Makedoniji, navodi AMS S.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA