≫ 

"Za pola sata otišlo sve što smo radili 40 godina": Vatrena stihija progutala kafanu i kuću u Ivanjici

Predislav Tomašević kaže da se sve desilo tako brzo i da nisu uspeli ni čašu iz kuće da iznesu

  • 0
Ivanjica, izgorela kuća, požar Printscreen: YouTube/Info LIGA Ivanjica

U mestu Pridvorica kod Ivanjice danas je vatrena stihija progutala kafanu i stambeni objekat porodice Tomašević. Sve što su ovi vredni ljudi i domaćini sticali gotovo četrdeset godina nestalo je u trenu. Sedmoro ukućana i šestoro sezonskih radnika, trenutno su na ledini.

Domaćin, Predislav Tomašević kaže da se sve desilo tako brzo i da nisu uspeli ni čašu iz kuće da iznesu.

- Počeo sam da pravim objekat 1982. godine, završio sam 1984. Otvorio sam kafanu i radim punih 40 godina. Sve je otišlo za pola sata, sve što smo radili 40 godina. Ništa nismo spasili jer smo morali da bežimo od dima. Tu smo supruga i ja, sin, snaja, troje unučadi. Imamo šest-sedam radnika, berača malina. Komšije su nam ponudile prenoćište - objašnjava Predislav za Info ligu.

Kako kaže, "šta je, tu je", najbitnije mu je da su mu deca i unučad zdrava.

- Moglo je da se desi tokom noći, da budu još gori jadi. Sve je to bilo zapaljivo, za pola sata je planulo sve. Stolovi, kojih je bilo 20, 80 stolica. Sad sve ispočetka, moram ponovo da kućim. Ali bitno da smo živi i zdravi, napravićemo ponovo - dodao je.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, rekao je da će lokalna samouprava pomoći u skladu sa mogućnostima jer su ovi čestiti i vredni ljudi, godinama ulagali u svoje domaćinstvo a vatra im je odnela sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA