Dragan je bio profesor, direktor, poslanik, a sada taksira: "Lepo je odmarati, ali još lepše je raditi"

Često u svom taksi vozilu ugleda nekog od bivših đaka, a tada oduševljenje bude obostrano

  • 2
Dragan Kovačević  8 godina,  Čačanin Čačak Foto: RINA

Dragan Kovačević iz Čačka za svojih 68 godina prešao je dug put ispunjen profesorskim stažom, sedenjem u direktorskoj fotelji, a sada kada je otišao u penziju ipak nije mogao po čitav dan da sedi kući i čita novine. Odlučio je da i dalje svakodnevno bude u kontaktu sa velikim brojem ljudi i seo za volan taksija.

- Lepo je odmarati, ali još lepše je raditi. Osećati taj puls naroda, kako bi se i vi sami osetili živim. Oduševljen sam što Čačanima mogu da ponudim prevoz taksi vozilom, progovorimo nekoliko prijateljskih slova i zaključimo kako je naš život ipak lep - kaže za RINU profesor Dragan Kovačević.

U svojoj nekoliko decenija dugoj karijeri bio je poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, profesor u Mašinsko-saobraćajnoj školi i direktor Prehrambeno ugostiteljske škole u Čačku. Često u svom taksi vozilu ugleda nekog od bivših đaka, a tada oduševljenje bude obostrano.

- Drago mi je što me se sećaju, što su većina njih postali dobri i pošteni ljudi. Iskreno, odmah pomisle da me je neka teška situacija navela na ovaj posao a ja im onda uz osmeh kažem da taksiram iz zadovoljstva, a ne zbog egzistencije. Čitav radni vek proveo sam sa narodom, pa ni ove penzinerske dane ne želim da provodim "bez akcije" - priča ovaj bivši profesor.

Dodaje da ipak sa najvećom radošću vozi svoje unučiće, kojima se trudi biti pravi primer, kao i mnogim generacijima kojima je predavao pokazujući da je samo rad stvorio pravog čoveka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    8. jul 2022 | 18:11

    Idealne godine za posao vozača. Refleksi, vid i sluh su sigurno na veoma zavidnom nivou. 🙄

  • marko

    8. jul 2022 | 18:03

    Nema vise prodaje diploma pa mora da se taksira. Mali je grad Cacak, sve se zna...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA