Zoo vrt u Boru dobio prinovu, rodilo se mladunče jelena: Pozivaju se mališani da daju ime preslatkom lanetu

Lane jelena lopatara je najmlađi stanovnik borskog ZOO vrta, pozivaju se mališani da daju ime mladunčetu

  • 2

Pre desetak dana Zoološki vrt u Boru dobio je prinovu, mladunče jelena lopatara. Danas u Zoološkom vrtu ima 70 vrsta životinja i više od 130 jediniki.

Zoološki vrt otvoren je pre jedanaest godina i tada je imao svega pedesetak vrsta životinja i sedamdesetak jediniki, što je, smatra PR Zoološkog vrta u Boru, Slađana Savić, jasan pokazatelj da ljudi koji rade u ZOO vrtu zaista dobro rade svoj posao, piše bor030.net.

- Uprava Zoološkog vrta će se, kao i svake godine, truditi da nabavi neku životinjsku vrstu, ali sada nam je akcenat na upotpunjavanju društveno-zabavnog sadržaja za mališane jer su oni naši najčešći posetioci. Takođe, ono što se trenutno u vrtu radi jeste adaptacija objekata kod korala krava buša u kojem se očekuje još jedna prinova - kaže Savić.

Ona je pozvala mališane da prilikom obilaska Zoološkog vrta na kapiji ostave predlog imena za lane koje je najnoviji stanovnik vrta.

Direktor Zoološkog vrta u Boru, Darko Dragijević kaže da su životinje zdrave, te da ih veterinari obilaze dva, tri puta nedeljno, kao i da na lageru imaju dovoljnu količinu hrane do kraja godine.

- Zahvaljujući gradu Boru u narednom periodu adaptiraćemo i proširićemo pojedine kaveze kako bi naše životinje dobile još veći prostor i kako bi posetioci mogli bolje da ih vide. Ove godine smo imali mnogo ekskurzija, posećenost je prilično velika, pogotovo u odnosu na prethodne dve godine kada je bila smanjena zbog pandemije - ističe Dragijević.

Zoološki vrt je jedan od objekata koji je najznačajniji za turističku ponudu našeg grada, kaže pomoćnik gradonačelnika grada Bora, Boban Stojanović, koji, dodaje, pleni svojom atraktivnošću i ekskluzivnošću kao jedan od četiri zoološka vrta u čitavoj Srbiji.

- Pored ostale turističke ponude, borski Zoološki vrt je faktor privlačenja za turizam u našem gradu i zaista se trudimo da to tako i ostane. Daćemo sve od sebe da podržimo ove vredne i marljive ljude koji se staraju o životinjama, koji šire kapacitete, negu i sarađuju sa najmlađim posetiocima, dušom našeg grada - našom dečicom - naglašava Stojanović.

Cena ulaznice ostaje nepromenjena i iznosi 100 dinara, dok je za decu do 12 godina ulaz besplatan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar🏳️‍🌈

    8. jul 2022 | 23:43

    Cestitke od srca, jos jedna zivotinja je osudjena na zatocenistvo, vrlo dirljivo❤️‍🔥

  • Neimar

    9. jul 2022 | 06:02

    Moj prijedlog dase zive preslatki mališan BAMBI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA