≫ 

Meštani sela kod Topole danima se guše u smradu: Brda smeća niko ne odvozi, psi ga razvlače

Pune kante, a i kontejneri mogu se videti i u Lipovcu, gde se smeće odvozilo utorkom, međutim sada skoro petnaest dana radnici iz pomenute firme nisu dolazili

  • 0
Đubre selo Lipovac Belosavci Foto: RINA

Kante pune smeća, ali i gomila otpada oko njih su slika sa kojom se ovih dana susreću meštani sela Lipovac i Belosavci kod Topole. Firma koja je angažovana na odvoženju smeća sa seoskog područja ne obavlja svoj posao redovno pa su zbog toga kontejneri prepuni, a na prostoru oko njih širi se neprijatan miris i životinje raznose razne vrste otpada.

- Kante su pune i prepune, dolazili su uvek jednom sedmično, međutim sada dolaze kada oni hoće, tako da su građani napunili kante i stavljali okolo jer se nema više gde, tako da sada životinje raznose otpad okolo, vetar takođe, smrad se širi i cela ta situacija je jako loša i ružna.

Preko zime se dešavala slična situacija kada nije očišćen put u nekom delu sela da se ne odnese smeće, ali sada je leto pa opet isto. Umesto četiri puta mesečno, dođu jednom, dvaput ili nijednom - kaže za RINU meštanin sela Belosavci.

Pune kante, a i kontejneri mogu se videti i u Lipovcu, gde se smeće odvozilo utorkom, međutim sada skoro petnaest dana radnici iz pomenute firme nisu dolazili.

Đubre selo Lipovac Belosavci Foto: RINA

Prema rečima meštana koji u svojim domaćinstvima imaju kante i plaćaju ovu komunalnu uslugu, dodatni problem je što je blagajna gde su se naplaćivale usluge zatvorena pa ogorčeni domaćini nemaju gde ni da ulože prigovor.

- Redovno smo plaćali račun koji je uredno i stizao, ali sada stiže račun, a mi nemamo gde da platimo. Blgajna je zatvorena, ne znamo razlog a ne znamo ni gde možemo da platimo, prinuđeni smo da se snalazimo.

Ako već uredno plaćamo onda bi za taj novac trebalo da se odvozi smeće, a ne da ga lagerujemo ispred naših kapija.

Kada su ranije tokom zime neredovno dolazili mi bi se obratili radnicama na blagajni i problem bi se rešavao, sada ni to ne možemo, ostaje nam samo da čekamo da li će i kada doći - priča nam meštanka Lipovca.

Inače, u Topoli se već godinama odvozi smeće sa seoskog područja i svaka kuća na selu ima kantu za odlaganje otpada.

Video: Ekološka katastrofa: Gori divlja deponija u naselju Maradik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA