Odlučite se za najbolje: Zašto je Srednja medicincka i IT gimnazija odličan izbor za vaše dete

Rezultati prijemnog ispita su objavljeni i vaše dete nema dovoljno poena za upis željene škole, situacija je koju su iskusili mnogi roditelji. Nimalo prijatna, naravno

  • 1
Srednja medicinska i IT gimnazija Foto: Petar Miljković

Do pre nekoliko decenija, takva situacija praktično nije imala rešenje. Učenici koji nisu pokazali dobre rezultate na prijemnom ispitu, obično su bili upućivani na neki od trogodišnjih smerova. U to vreme, nekako je bila sramota da dete upiše obrazovni profil u trogodišnjem trajanju.

No, vremena su se promenila u svakom smislu. Danas ne da nije sramota završiti smer za zanimanje trećeg stepena, nego se sve više dece za to odlučuje, posle čega pohađaju program dokvalifikacije, te stiču diplomu za odabrano zanimanje četvrtog stepena. Uz to, mogu upisati neku od privatnih srednjih škola, te sa uspehom steći diplomu za željeno zanimanje.

Jedna od takvih škola je i Srednja medicinska i IT gimnazija, koja se po mnogo čemu izdvaja u odnosu na druge. Zato i ne čudi što iz godine u godinu ima sve veći broj učenika i to ne samo u Beogradu, već i u Kragujevcu i u Jagodini.

Ne samo da nudi mogućnost izbora između brojnih obrazovnih profila, nego ima izdvojena odeljenja i na drugim lokacijama. Samim tim učenici iz Kragujevca, Jagodine i Beograda, ali i drugih gradova u našoj zemlji imaju mogućnost da upišu smer koji žele i školuju se po najvišim svetskim standardima.

Kvalitet nastavnog kadra je još jedan od razloga zbog koga je baš Srednja medicinska i IT gimnazija čest izbor mnogih učenika. Ništa manje značajno nije ni to što je u pitanju privatna srednja škola koja se može pohvaliti interaktivnim pristupom nastavi, što u velikoj meri olakšava učenicima savladavanje znanja predviđenih aktuelnim nastavnim programom. Često se organizuju i radionice, u kojima uzimaju učešće svi đaci, te tako na još jednostavniji način uče kroz praktičan rad.

A kada se već pominje praktični rad, istakli bismo i podatak da, s obzirom na to da su u ponudi obrazovni profili četvrtog stepena, kao što je na primer medicinska sestra – tehničar, koji spada u red najtraženijih i obrazovni profil elektrotehničar informacionih tehnologija u Kragujevcu, to je nastavnim programom predviđen i praktičan rad za vreme školovanja. Baš zato Srednja medicinska i IT gimnazija i te kako vodi računa i sa puno pažnje bira poslovne partnere, uz čiju pomoć realizuje praksu. Zahvaljujući tome, učenicima se pruža mogućnost da od vrsnih stručnjaka u okviru konkretne oblasti stiču praktična znanja.

I ako se svemu tome doda informacija da ova škola i te kako vodi računa i o trenutno aktuelnoj ekonomskoj situaciji u našoj zemlji, onda bi trebalo da bude i mnogo jasnije zbog čega je baš Srednja medicinska i IT gimnazija najbolji izbor za vaše dete.

Pored toga što se ova škola može pohvaliti pristupačnim cenama školarina, roditeljima dece, odnosno njihovim zakonskim starateljima je na raspolaganju i mogućnost da konkretni iznos plate na rate. Nastojeći da vrednuje trud učenika, ova škola đacima koji su tokom osnovne škole ostvarili značajan uspeh, nudi priliku da ostvare benefite po pitanju cene školarine, o čemu će dobiti sve potrebne informacije u prostorijama Srednje medicinske i IT gimnazije u Jagodini, Beogradu i Kragujevcu.

Upis je u toku! Poslednji rok za prijavljivanje je 31. avgust za narednu školsku godinu!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga Sc Zoki

    13. jul 2022 | 14:21

    Da,da...privatno...pa posle od trgovca budes med.sestra kao u Pcinjski okrug sto se sve tako zaposlile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA