≫ 

"Najtoplija" plaža u Srbiji: Prikupili 13 miliona, uveli "Humanitarni ponedeljak", poslednja pomoć za Marka

Akcija pokrenuta 2014. godine, preprošlog humanitarnog ponedeljka prikupljeno skoro četvrt miliona dinara

  • 5
Milan Zrnić, Marko Nikolić, Gradsko zelenilo NS i Štrand plaža Foto: Jkp.gradskozelenilo, Gradsko zelenilo JKP NS, Nikola Anđić

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Milana Zrnića prikupljeno je 239.270,00 dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda, stoji na sajtu JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad.

Reč je o kratkom izveštaju o akciji prikupljanja pomoći za sugrađanina Milana, o čemu je i Telegraf.rs pisao. Sve to navedeno je u novom apelu za pomoć jednom drugom Novosađaninu, još mlađem, Marku Nikoliću, dečaku sa razvojnim poremećajem - motorike, govora, pažnje.

- Za osam godina postojanja akcije „Humanitarni ponedeljak“ JKP „Gradsko zelenilo“ uz podršku Novosađana prikupilo je 13,2 miliona dinara za lečenje naših sugrađana - rekli su nam tim povodom iz ovog javnog komunalnog preduzeća.

"Humanitarni ponedeljak" organizuje se, naravno, ponedeljkom. Umesto skromne cene ulaznice na daleko čuvenom novosadskom Štrandu, plaži na Dunavu, posetioci daju dobrotvorni prilog - za lečenje dece i omladine. Tog dana ta plaža postaje "najtoplija" plaža, gde se svi udruženo bore za život jednog.

- Na kupalištu su se često organizovali humanitarni sportski turniri, maskembali, koncerti, a prilozi usmeravali onima kojima je to najpotrebnije - dodaju u odgovorima na pitanja Telegrafa.

Ističu i da je akcija pokrenuta 2014. godine među Novosađanima primljena sa oduševljenjem, te da je osmišljena kako bi se dobrotvornim prilogom finansiralo nečije lečenje, potrebna pomagala ili angažovanje stručnjaka za negu i razvoj.

- Posvećenost dobrobiti zajednici i humanost spadaju u prioritete grada Novog Sada od 2012. godine, koji je naš osnivač. Grad Novi Sad je od 2016. godine u Fond za lečenje dece u inostranstvu uplatio više od 100 miliona dinara - dodaju.

Ponosni su i na Oktobarsku nagradu za društveno odgovorni rad i promociju humanitarnih aktivnosti, kojom su nagrađeni 2015. godine.

- Od 2014. godine do danas prikupljeno je ukupno 13.286.179 dinara - precizirali su pređašnje navode.

Video: Humani bajkeri Vranja: Vozili i prikupljali novac za lečenje malog Vukana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇨🇭🔊❓

    16. jul 2022 | 22:16

    Ovde gde sam je svaka humanitarna pomoć dobrovoljna i bez nekih uslovljavanja i nameštanja,valjda je u Srbiji drugi demokratskiji zakon.

  • G 7

    16. jul 2022 | 21:46

    To nije dobrovoljna nego prinudna humanitarna pomoć,to je zloupotreba objekta mimo zakona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA