Sutra počinje upis učenika u srednje škole: U četvrtak objavljuju konačni raspored u drugom upisnom krugu

Nakon prvog upisnog kruga, po prve tri želje raspoređeno 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika

  • 0
učenici, škola, test prijemni ispit TIMSS22 TESTIRANJE Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Upis u srednje škole počinje sutra za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu. Neposredno u školama učenici će moći da se upišu sutra i u petak, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski od sutra do 20. jula, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je sutra, 14. jula, dok će dan kasnije, u četvrtak, 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Nakon prvog upisnog kruga, po prve tri želje raspoređeno 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika.

Za drugi upisni krug ostalo je 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu.

Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000, a učenici na portalu Moja srednja škola mogu da provere u kojim školama su preostala slobodna mesta.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA