≫ 

Bojanu (19) domari svakog dana prevozili do škole: Iako ima problem sa vidom, umalo da bude đak generacije

Bojana inače ima problem s vidom, operisala je arteriovenski malformat u malom mozgu u martu 2020. godine, pa posle operacije vidi duplo

  • 0
Bojana Radivojević Foto: privatna arhiva

Među hiljadama srednjoškolaca koji su ovog leta tražili svoje mesto pod suncem je i Bojana Radivojević iz Novog Bečeja. Bojana je završila Tehničku školu u Kikindi, a malo je falilo da postane i đak generacije. Uvek ističe koliko joj je bilo lepo u toj školi.

Bojana inače ima problem s vidom, operisala je arteriovenski malformat u malom mozgu u martu 2020. godine, pa posle operacije vidi duplo, a to je kako kaže, ometa pri učenju i funkcionisanju u svakodnevnom životu. Kako bi se izborila sa time, nosi flaster na jednom oku. Naravno, ni tada nije sve savršeno, ali, kako kaže, mnogo joj pomaže.

- Moje školovanje u Tehničkoj školi opisala bih kao jedno prelepo iskustvo, gde su nama kao učenicima najveću podršku činili profesori, prijatelji i ostali zaposleni u školi. Konkretno, u mom slučaju, podrške i sigurnosti ni na minut nije manjkalo i zahvaljujući njima prebrodila sam jednu ogromnu prepreku na čemu sam im neizmerno zahvalna - kaže Bojana za Telegraf.

Kako kaže, nimalo nije nezadovoljna što nije izabrana za đaka generacije, naprotiv.

- Zapravo jako sam ponosna na svog druga iz razreda, zaista je zaslužio. Škola je za mene bila jedna veoma interesantna avantura - kaže nam.

- Smatram da je moja škola kao kolektiv jedno jako prijatno i sigurno mesto na kome je obezbeđeno sve potrebno učenicima, a edukacija i znanja koja se stiču su na visokom nivou. Uz svu podršku koju dobijamo, ubeđena sam da svako iz škole izlazi zreliji i spremniji, ne samo za zanimanje kojim želi da se bavi, već i život. Izlazimo hrabriji, a "Sreća prati hrabre".

Tokom dosadašnjeg školovanja boravila je u Domu učenika "Nikola Vojvodić". Svi su je, ispričala je, čuvali kao malo vode na dlanu. Neki od zaposlenih su joj pružali veliku podršku. Pominje sve, od domara, koji su je vozili od doma do škole i nazad do razredne, koja joj je, kaže, bila kao druga majka, ali ne zaboravlja ni drugove. Prošle godine, od škole je dobila laptop, a na kraju ove i vaučer od 20.000 dinara, kao i autobiografije Tesle i Pupina.

Bojana se od jeseni sprema da krene put Novog Sada gde je upisala Visoku tehničku školu strukovnih studija, smer informacione tehnologije.

- Radujem se samostalnom životu, upoznavanju novih ljudi, sticanju prijatelja i nastavku školovanja, drago mi je što sam izabrala baš informacione tehnologije i nadam se da će se moje znanje u ovoj oblasti proširiti - kaže Bojana.

Video: Vuk Trajković, dečak sa Daunovim sindromom đak generacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA