≫ 

"Neki s liste su umrli, na 3 meseca idemo na sahrane": Rešenje za "veto" Ustavnog suda na zakon o presađivanju

 ≫ 

U razgovoru za Telegraf.rs pacijentkinja na dijalizi, koja čeka transplantaciju bubrega, govori o "prelaznom rešenju" i načinima na koji je savladana birokratska prepreka

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika ĆU 035
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Гоца

    16. jul 2022 | 11:42

    Ако сам добро разумела тренутни закон је овакав - имам донорских картицу, значи да сам одлучила да у случају смрти могу да трансплантују моје органе, али то могу да забране мој муж или стари излапели родитељи? Свашта!

  • Mihajlo

    16. jul 2022 | 10:32

    ORGAN SE MOŽE UZETI JEDINO OD ŽIVOG ČOVEKA. Nisam protiv ako taj čovek od koga se organi uzimaju dok je još zdrav uz adekvatno objašnjenje lično potpiše saglasnost. Sve drugo je manipulacijama i KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA. Pravi način je voditi kampanju i tražiti što veći broj donora, tada ničija dodatna saglasnost nije potrebna. Svaki drugačiji pristup je stvar ličnog interesa i trgovine od lekara preko porodice pa i kriminala sve do korisnika organa. JEDINO ZA KORISNIKA ORGANA IMAM RAZUMEVANJA, ali svi ostali su u najmanju ruku sujetni misleći da spašavaju živote time što će odlučivati ko će i kada umreti. DAKLE SAMO SUDSKA OVERA LIČNE VOLJE MORA BITI MERODAVNA DA LI JE NEKO DONOR ILI NE.

  • Donor

    16. jul 2022 | 08:09

    Citam i ne mogu da verujem. Neverne Tome da razuverim. Donor sam 18g od kada sam potpisala (imam karticu donorsku uvek uz sebe uz LK) I za to vreme bila u bolnici operisana lecena nit me ubili,pa prodali u delovima , niti povadili sta im treba i opet prodali.Zivim ,lece me .I kada budem MOZDANO mrtva neka nekom spasu život dao bog i vise njima.U grobu mi ne trebaju ni bubrezi ni jetra ni bilo sta od toga ,a ivamo ce necije dete sestra brat majka otac imati sanse da zivi.Ali sta da radimo kada smo cudni i mi to nazivamo skrnavljenje tela pokojnika jel smo Boze veliki vernici,a opet dok smo zivi toliko smo zlobni,puni zavisti i mrznje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA