≫ 

Muž ženi kupio psa za rođendan, razveli se, a mališa ostao bez doma: Našli ga uništenog na deponiji

Kako bi kuca imala bolji život i ne bi bila na deponiji, možete da doprinesete uplatom na ime Ventura udruženje, Beograd, roj računa 160-6000001288769-65, uz naznaku "donacija za psa sa deponije"

  • 37
deponija maltezer Foto: RINA, flickr/KayVee.INC

Presladak pas pronađen je u jako lošim uslovima od strane udruženja za udomljavanje životinja. Bio je prljav i zapušten, a njegov dom bila je deponija.

- Pozlilo nam je kad smo ga videli! Pogledajte samo kako sedi u svojoj fotelji na divljoj deponiji. Posle skoro sat vremena dozvolio nam je da priđemo. Užasno je nepoverljiv, izgleda da ne čuje i ne vidi dobro, smrdi i užasno je ućeban - navedeno je na Fejsbuk stranici Ventura udomi.

Kako objašnjavaju, pretpostavljaju da je štene ili mini maltezer, s obzirom na to da je baš mali i ima svega tri-četiri kilograma.

- Mi nemamo kud sa njim. Nemamo više mesta ni za iglu, ali nismo mogli da ga ostavimo. Poveli smo ga sa sobom, vodimo ga kod veterinara. Potrebna nam je pomoć. Mi ovo sami ne možemo, već jedva krpimo kraj sa krajem oko svih životinja o kojima brinemo. Molimo vas da zajedničkim snagama pomognemo ovom nedužnom biću koje nema nikog osim nas - dodaju.

Maltezer je, kako kažu, bio vlasnički pas. Udruženje je od meštana saznalo da je kupljen pre godinu dana na Bubanj potoku za 30 evra kao štene, kao i da je psa muž ženi kupio kao rođendanski poklon.

- Razveli su se pre pet meseci. Ni jedna, ni druga strana nemaju mesta u svom životu za njega. Završio je na ulici, teraju ga kada dođe ispred kapije. Kuća bivših vlasnika veoma je bliz deponije, pa se mučenik preselio u fotelju na deponiji zamišljajući da je kod kuće. Ovom prilikom molimo da ne kupujete pse od štancera, molimo vas da ne učestvujete u nelegalnom štancanju pasa koji se prodaju za sitne pare, a onda kao jeftin predmet zaveše ovako. On je ipak imao sreće da naiđemo na njega, ali mnogi nemaju. Stradaju i uginu u najgorim mukama - napisali su iz Ventura udomi.

Pas se trenutno nalazi u stacionaru. U toku su veterinarski pregledi, testiranja i sređivanje.

Kako bi kuca imala bolji život i ne bi bila na deponiji, možete da doprinesete uplatom na ime Ventura udruženje, Beograd, roj računa 160-6000001288769-65, uz naznaku "donacija za psa sa deponije".

Video: Auto se zaustavio pored puta, čim ga je pas ugledao počeo je da grebe samo da ga izvuku sa ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    15. jul 2022 | 16:25

    Sad treba i muža i ženu udariti po džepu.

  • A

    15. jul 2022 | 17:23

    Ne razumem zašto se u svakoj teškoj priči o životinjama spominju deca? Nikada i ni pod kojim uslovima se to ne upoređuje. Psi su bića nižeg reda, potpuno zavisna od ljudi. Božja je reč šta treba da se radi, pa neka svako postupi u skladu sa svojom savešću.Deca uvek i zauvek najbitnija a za sve ostalo... vidi Bog! Lično se nadam da će razvedeni zlikovci iskusiti sudbinu ovog nedužnog mališe.

  • ja..

    15. jul 2022 | 16:11

    Zlotvori sta reci, savest im je u kontejneru, uzas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA