Vatra buknula u Radanovačkoj šumi: Gorela 3 hektara zaštićenog dobra, sumnja se na ljudski faktor

U gašenju učestvovalo više od deset vatrogasnih ekipa

  • 3

U Radanovačkoj šumi u Subotici oko 15 časova izbio je požar velikih razmera. Dva časa kasnije, posle velikih napora velikog broja vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu.

Usled vetra i visokih temperatura vrlo brzo je zahvatio tri hektara šume, listopadnog i črtinstskog drveća i suvog rastinja. Zbog toga se gust crni dim nadvio nad celom šumom i video se iz svih delova grada, piše Subotica.com.

U gašenju je učestovalo više od deset vatrogasnih ekipa Sektora za vanredne situacije MUP Srbije i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Subotice i okoline, ali i radnici Vojvodinašuma. Posao vatrogascima dodatno je otežavao nepristupačni teren.

Nešto pre 17 časova, posle dvočasovne intervencije vatrena stihija je pod kontrolom, lokalizovan je i radi se na dogašivanju. Još uvek nije poznato šta je uzrok požara, nezvanično se pretpostavlja se da je u pitanju ljudski faktor.

Radanovačka šuma inače ima nekoliko stepena zaštite kao prirodno dobro i kada sve bude završeno znaće se kolika je šteta na ekosistemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cro5fd

    19. jul 2022 | 20:12

    zamolite Hrvatsku da vam kanader posalje ahahahahahaha

  • 👹 Luci

    19. jul 2022 | 20:08

    Student nije zapalio ali može biti ili ljudski ili Božji faktor,velike su vručine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA