≫ 

Korona brojke rastu u Mačvanskom okrugu: Najviše novozaraženih u poslednja četiri i po meseca

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Mačvanskom okrugu protekle sedmice je potvrđeno 539 novozaraženih, što je najviše od kraja februara

  • 3
Test testiranje koronavirus Foto: Tanjug/AP

Lako smo je zaboravili jedva dočekavši da se rešimo maski i protivepidemijskih mera, ali korona se vratila i uzvraća udarac. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Mačvanskom okrugu protekle sedmice je potvrđeno 539 novozaraženih, što je najviše od kraja februara, a među njima je bilo i onih kojima je to prvi susret sa kovidom-19, ali i onih koji se treći put bore sa tom zaraznom bolešću, navode Lozničke novosti.

U oba grada i svih šest opština broj novopozitivnih je porastao, a najviše ih je u Šapcu – 238, čak 83 više nego sedam dana ranije.

Na području Loznice 186 osoba je saznalo da je zaraženo korona virusom, 64 više nego u periodu od 4. do 10. jula. U Bogatiću su prošle sedmice potvrđena 53 uzorka pozitivna na koronavirus, u Koceljevi 20, Malom Zvorniku 14, osam više, Krupnju deset, dva više, i u Ljuboviji i Vladimircima po devet, u Azbukovici pet više.

Trenutno su u okrugu 542 osobe obolele od kovida-19, što je 217 više nego sedam dana ranije, a više bolesnih je u svim lokalnim samoupravama.

U Šapcu je 241 obolela osoba, u Loznici 187, šezdeset i pet više, u Bogatiću 53, Koceljevi 20, Malom Zvorniku 13, sedam više, Krupnju deset, dve više, u Vladimircima devet, koliko i u Ljuboviji, što je pet više nego u prethodnom izveštaju Zavoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    20. jul 2022 | 02:57

    Pa da pa da. Pa se vi još nemojte vakcinisati ni maske ne nosite više o rukavicama i zaštitnim naočalama da ni ne pričam.korona je ozbiljna bolest i moramo se na sve načine boriti protiv nje a to možemo samo zajedno i ujedinjenjeni. Zato od sutra svi primite po buster ili ko nije nijednu neka primi sve četiri vakcine. Svi maske rukavice gumene i naočale. I brojke će da padnu vićete vi.

  • Nevakcinisan

    20. jul 2022 | 01:55

    Koga to vise interesuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA