≫ 

Preminuo nekadašnji zamenik šefa BIA Milorad Bracanović: Prijatelji se potresnim porukama opraštaju od njega

On je bio pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela - ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi, a sve se to dogodilo u vreme dok je bio oficir za bezbednost JSO

  • 2
Milorad Bracanović Printskrin: B92

Nekadašnji zamenik šefa BIA Milorad Bracanović (68) preminuo je danas nakon duge i teške bolesti.

U Državnu bezbednost kročio je sedamdesetih godina.  Za zamenika direktora BIA biva postavljen posle petooktobarskih promena i na toj funkciji je bio do početka februara 2003. Nakon atentata na premijera Zorana Đinđića marta iste godine, Bracanović je uhapšen u okviru policijske akcije "Sablja", zbog osnovane sumnje da je u vreme režima Slobodana Miloševića zloupotrebljavao službeni položaj. Svedoci-saradnici su ga na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, optužili da je bio glavna veza Milorada Ulemeka Legije i zemunskog klana u Državnoj bezbednosti.

On je bio pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela - ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi, a sve se to dogodilo u vreme dok je bio oficir za bezbednost JSO.

Bracanović je u zatvoru bio od septembra 2007. do marta 2009.

Iz zatvora “Zabela” pušten je uslovno u martu 2009. godine.

Prijatelji se preko društvenih mreža opraštaju od Bracanovića.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

"U njemu leže sve tajne"

Jedan od sadašnjih svedoka saradnika na procesima protiv “zemunskog klana”, saslušan pred policijom na temu ubistva Ivana Stambolića, između ostalog je izjavio:

“Legija je pričao da uvek zovu Milošević i Marković. Legija je stalno bio u kontaktu sa Slobom, a bio je non-stop u kontaktu s bezbednjakom Bracanovićem, koji tačno zna sve detalje. Za sve likvidacije uvek se pitao Slobodan Milošević, potom Rade Marković, ali i Bracanović. U njemu leže sve tajne…”, preneo je "Objektiv".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    20. jul 2022 | 18:27

    Saucesčešće porodici Bracanovi. Pogotovu njegovoj deci da znaju da je umro veliki čovek. Dela će pokazati sve. Braco počivaj u miru.

  • Vladan

    20. jul 2022 | 18:19

    Veliko saucesce porodici Brancanovic i njegovoj deci. Pre svega je umro je jedan veliki čovek. A dela će reći sve. Braco počivaj u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA