≫ 

Zrenjaninci na biciklu do Soluna, imaju uzvišen cilj: "Plan je da izgubimo po 489 litara znoja i 17 pari guma"

Spremni su da podnesu žrtvu, očekuju značajne rezultate

  • 4
Nikola Pešić, Dušan Mudrić i Željan Popov Fotografija iz 2019. načinjena u Zrenjaninu, u povratku sa puta do Crnog mora / Foto: Privatna arhiva

Trojica Zrenjaninaca, Nikola Pešić, Dušan Mudrić i Željan Popov, odlučili su da se biciklima zapute do Soluna i pređu čak 800 kilometara. Plan je da se deonica pređe za dve nedelje, a ova biciklistička avantura ima i humanitarni karakter.

- Odlučili smo da se otisnemo na put, zvaničnom biciklističkom rutom EuroVelo 11. Ruta duga oko 800km, a verovatno i mnogo više. U planu je da se pređe za 2 nedelje, a veći gradovi koje ćemo obići su: Pančevo, Kovin, Smederevo , Jagodina, Cuprija, Paracin, Aleksinac, Niš, Leskovac, Vranje Kumanovo (MKD), Skoplje (MKD), Veles, (MKD), Dojran(MKD), Thessaloníki (GRK) - stoji u Fejsbuk objavi Nikole Pešića.

Kako dalje navodi, put pred njima vrlo je izazovan.

- Ova ruta je sastavljena tako da izgubimo po 26kg, 489 litara znoja i 17 pari guma i milijarde i milijarde negativnih čestica raspoloženja - navodi.

Ova misija ima svoj humanitarni karakter, a adresa na koju će prikupljena sredstva biti upućena jeste Svratištu za decu u Beogradu.

- Kao i uvek moj doprinos u celoj toj priči biće objavljivanje svakog dana oko 19h, odmah posle Slagalice, dešavanja tog dana i na taj način podsticati sve Vas da budete deo humanog čina, a sama ideja je da našu avanturu "naplaćujemo" po principu 1 km = 1din. Naravno, na vama je da uplatite iznos koji vama odgovara - kaže pozivajući na učešće.

Ne sumnja da će i ova akcija odlično proći, sudeći prema rezultatima prošlogodišnje, kada su prikupljana sredstva za „Dečje selo“ u Sremskoj Kamenici.

- Poželite nam sreću jer će nam i te kako trebati. Očekujte brdo slika, ali i pozitivne energije. Živeli, do nekih novih izveštaja – optimističan je Pešić.

Video: Vožnja biciklom dolinom smrti: Jedan pogrešan potez i nema vas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    22. jul 2022 | 07:56

    Bolje a i jednostavnije vam je bilo biciklom otici u Vukovar ili Srebrenicu i pokloniti se. E to je visi cilj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA