Ogromna torta Hram Svetog Save je želja jednog dečaka: Roditelji izdvajaju bogatstvo, da li je to pogrešno?

U beogradskim igraonicama cene proslave rođendana bez animatora i dekoracije kreću se od 17.000 do 75.000 dinara

  • 0

Proslava rođendana, od želje da se slavljeniku i gostima priredi nezaboravan doživljaj, do vašara taštine. 

Šest osoba guralo je postolje na kom se nalazila ogromna torta u obliku Hrama Svetog Save na proslavi krštenja jednog dečaka u Beogradu.

Kada organizuju slavlja različitim povodima, pojedini roditelji spremni su da plate čitav tim ljudi koji se bavi i najsitnijim detaljima, javlja RTS.

U beogradskim igraonicama cene proslave rođendana bez animatora i dekoracije kreću se od 17.000 do 75.000 dinara. Zainteresovanih je, kažu, mnogo.

Vanja Vučković, menadžerka jedne igraonice, kaže da su aktuelni za uzrast od jedne do 7-8 godina i da ima dosta interesovanja pa mora da se rezerviše dosta unapred.

Nekada su se dečji rođendani po pravilu slavili kod kuće. Danas je to sve ređe, a trend je da roditelji, naročito predškolske dece, iznajmljuju igraonice i prave tematske žurke sa dekoracijom, balonima punjenim helijumom, animatorima, maskotama.

Nina Perić Mićić kaže da rođendan deteta uglavnom proslavljaju u igraonici i s obzirom na to da je rođendan u toku leta, vole da bude na otvorenom tako da biraju igraonice koje imaju dvorište u sklopu svog objekta.

- Što se tiče dekoracije trudimo se uvek da imamo neku temu kojoj težimo, na primer ove godine moja ćerka je izrazila želju da sve bude u znaku Dizni princeza s toga će i torta biti princeza, baloni će biti rozi i u znaku tih princeza - objašnjava Nina Perić Mićić.

Teško odupreti se trendu

Psiholozi kažu da je teško odupreti se trendu i da ne treba osuđivati roditelje. Sa druge strane, sve što je preterano nije dobro.

- Kad god želimo da maskiramo nešto, neki problem, kada nedostaje bliskosti koja može na drugi način, emotivno, psihološki, zajedničkim aktivnostima da se popuni, onda u tom smislu srećemo u tim porodicama do besmisla ulaganja. Prosto rođendan postaje jedna investicija koja izgubi svoj smisao i svrhu - ističe psihoterapeut i profesor psihologije Kristina Brajović Car.

Za nešto stariju decu iznajmljuju se i diskoteke, splavovi, ali i termini na bazenima, u bioskopskim salama ili kuglanama. Tortu koju mama napravi kod kuće, uglavnom pojedu ukućani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA