≫ 

Drama na Dunavu u Apatinu: Žena i dvoje dece počeli da se dave, panično zvali pomoć, nosila ih struja

Umalo se dogodila tragedija

  • 4
Sunčan dan na Dunavu kod Apatina Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na Dunavu u Apatinu, kod gradske plaže, umalo se dogodila tragedija. Samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji nekoliko mladića, od utapanja su u zadnji čas spaseni mlađa žena i dvoje maloletne dece, dečak i devojčica.

- Sve se dešavalo oko pet popodne. Žena je, dok smo mi prelazili kroz vodu, ka ostrvu, bila malo dalje od nas, u vodi, kad ih je ponela struja. Sve troje su ubrzo počeli da se dave i žena je panično zvala u pomoć. I ostali sa obale koji su videli ovaj prizor su počeli dozivati pomoć - priča jedan od očevidaca koji je sa dvoje drugara u tom trenutku već bio stigao do ostrva.

Sve troje su, kaže, odmah potrčali nazad. Već u tom momentu do devojčice je doplivao jedan mladić koji je izvukao iz vode na obalu.

- Dečak i žena, za koju sam kasnije čuo da mu je tetka, ostali su u vodi, boreći se da ostanu na površini, ali su već bili na kraju snaga. Dečak je, jedva nekako, uspeo sam da dopliva do obale, a do žene je uspeo da dopliva jedan čovek i pomogne joj da ostane na površini. Međutim, ona je, u panici i njega vukla pod vodu, te se grčevito borio da oboje ne potonu. Tada smo i mi stigli do njih, ali i jedan mladić sa malim, gumenim čamcem, zahvaljujući kom je i žena bezbedno izvučena na obalu, dok je čovek koji je pokušao da je spase, iako se dobro nagutao vode, doplivao sam - kaže on za Nove Apatinske novine.

On naglašava da je i dalje pod stresom i da je samo hrabrošću i brzim reagovanjem kupača, izbegnuta tragedija.

- Dunav treba poštovati, on je nepredvidiv i treba ga se plašiti, bez obzira koliko ste dobar plivač. Do sada je odneo mnogo života i ne smemo izazivati sudbinu našim neodgovornim ponašanjem. Nikad ne možemo sa sigurnošću znati gde je voda do kolena, a gde preko glave. Sada jeste plitak i pešice se može do ostrva, ali se tačno zna "staza" kuda treba ići. Već na par metara levo ili desno su "rupe" koje uz brze struje mogu da vas toliko povuku da nema nazad- dodaje on.

Video: Beba spasila bebu dok se davila u bazenu: Počela je da vrišti čim je videla da joj sestrica batrga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eki

    23. jul 2022 | 13:47

    Krivicno procesuirati pametnicu za ugrozavanje sigurnosti djece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA