≫ 

Zmijarnici usred Leskovca: Plac pored škole postao leglo, ima ih i na ulicama, putevima, u kućama

Leglo zmija je u najstrožem centru grada, u nekoliko napuštenih kuća

  • 3
zmije, zmija, Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja "ZOO Planet" Foto: Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja "ZOO Planet"

Prisustvo zmija na ulicama, putevima, pa i po kućama, postala je, posebno ovog proleća i leta svakodnevica, ali ljudi mogu da smanje opasnost od njihove pojave, koje svako ljudsko biće plaše. Umesto toga, neki svesno ili nesvesno pomažu da se one umnožavaju, piše jugmedia.rs

I to u samom gradu Leskovac.

Primera radi, na lokaciji u blizini Osnovne škole „Vuk Karadžić“, odnosno Ulice Save Kovačevića broj 58 stoji prazan plac, urasao u korov jer neki su se naslednici raštrkali po svetu, a one što su ostali u Leskovcu ili ne zanima taj plac ili ih mrze da ga čiste.

- Na tom placu je leglo zmija. Znamo po tome što čas, čas, pa izađe po neki gmizavac i istraumira i decu i stare. Molio sam, dvorio sam da se počisti od gustog rastinja, ali sam dobio odgovor da je jedan od pet vlasnika platio nekog da čisti. Međutim, plac je neočišćen - priča za Jugmediu čovek iz te ulice pune dece.

To nije usamljeni slučaj. Slična situacija sa praznim placem i zmijarnikom je i u Studeničkoj ulici čiji meštani već deceniju sa strahom prolaze pored urasle dugačke parcele bez objekata.

- Taj plac je bio nepokošen godinama, drveće je visilo preko ulice, pa smo mi prijavljivali nadležnim organima. I onda je vlasnik ili neko njegov došao i počistio sve. Od tada se više niko ne pojavljuje, a mi smo sami jedan deo očistili, tamo gde nema drveće. Ipak, otuda i dalje mile zmije po ulici, ko u košnici - žale se meštani.

Leglo zmija je u najstrožem centru grada, u nekoliko napuštenih kuća. I iz komšilika takvih kuća piše da se brane od ovih gmizavaca tako što danju dežuraju a noći zatvaraju prozore.

Video: Duge su 2 metra, legla velika, u kućama su, postavljamo barikade: Čačansko naselje puno zmija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    26. jul 2022 | 09:41

    Uzmite sodu bikarbonu i dobro naprskajte gde ima zmija svugde okolo one će da idu i više nikad neće doći probajte ali to je to

  • Ezra

    26. jul 2022 | 12:47

    E da je beograd pa da se nazidaju nove zgrade ,ovako soda i naftaljin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA