≫ 

Porodica Jovanović ostala bez krova nad glavom: Uništeno sve što su imali, spavaju u izgoreloj kući

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete porodici Jovanović, možete to da učinite uplatom na broj 200 125809278 61, na ime Dragan Jovanović

  • 0
požar, kočani, humanitarna pomoć Foto: Privatna arhiva

Požar koji je u petak izbio u domu porodice Jovanović iz Kočana ostavio je ovo tročlano domaćinstvo gotovo bez ičega. Dragan-Pura, Lidija i Darko, i do sada su živeli skromno, ali ih je ova nesrećna okolnost ostavila i bez onog najosnovnijeg. Više nemaju ni nameštaj, ni garderobu, ni posuđe, ni posteljinu.

Zato je grupa meštana pokrenula akciju da se Jovanovićima pomogne, te su apelovali na sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu ko i koliko može, piše Radio Koprijan.

Kako za Telegraf.rs objašnjava jedan od inicijatora akcije za prikupljanje pomoći, Marko Nikolić, ukoliko ste u mogućnosti, možete da donirate neki komad nameštaja, nešto od kućnih aparata, postelјinu, posuđe ili novac, jer je potrebno i kompletno renoviranje doma porodice Jovanović.

Kako kaže, ljudi iz sela su donirali nekoliko komada nameštaja, ali dug je put do povratka života porodice Jovanović u normalu.

- Oni su beda, nije im ostalo ništa, sve je izgorelo. Trenutno se nalaze u jednom delu kuće koji su počeli da adaptiraju, ali tu nema ni ploča, ništa, samo je natkriveno. Ne znam ni da li imaju na čemu da spavaju - dodaje.

Kako kaže, veoma je bitno da bude i novčanih donacija.

- Ne mora sve da bude novo, naravno, sve što je u pristojnom stanju dolazi u obzir, ali su finansije potrebne da bu se kuća adaptirala, jer inače nećemo imati ni gde da im stavimo nameštaj. Dobili su struju, sad treba da radimo dalje - objašnjava Marko.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete porodici Jovanović, možete to da učinite uplatom na broj 200 125809278 61, na ime Dragan Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA