Detalji nezgode u Šapcu u kojoj je uništen automobil: Vozač kamiona alkotestiran, sledi disciplinski postupak

Lice koje se nalazilo u putničkom automobili je pregledano u Šabačkoj bolnici, i čeka se zvaničan nalaz lekara

  • 1
Šabac, automobil, nezgoda Foto: Facebook/Šabačke Vesti

Saobraćajna nezgoda, koja se dogodila juče u Ulici vojvode Janka Stojićevića u Šapcu oko 10 sati, kada se kašika sa kamiona otkačila i udarila u putničko vozilo, izazvana je nemarom vozača JKP "Vodovod", saopšteno je iz ovog preduzeća.

- Policija je odmah izašla na lice mesta i načinila zapisnik. Kamion JKP "Vodovod" Šabac je, po nalazu policije, tehnički ispravan, i u nezgodi nije oštećen. Odmah nakon okončanja zapisnika policije vraćen je u

saobraćaj. Vozač kamiona je alkotestiran na licu mesta, i imao je 0.45 promila alkohola u krvi. Upućen je odmah u Šabačku bolnicu da bi se uzeo materijal za dodatne analize na prisustvo i drugih opijata - navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, pored alkoholisanosti, uzrok nesreće je i namar vozača JKP Vodovod Šabac.

- Najverovatnije, nakon korišćenja dizalice na kamionu, vozač nije propisno obezbedio opremu na vozilu za bezbedan povratak u saobraćaj. Usled toga levi stabilizator se u toku vožnje u krivini "izvukao iz ležišta" i izazvao udes sa vozilom koje se kretalo u suprotnom pravcu.

Po prvim informacijama nema teže povređenih.

Lice koje se nalazilo u putničkom automobili je pregledano u Šabačkoj bolnici, i čeka se zvaničan nalaz lekara.

U nezgodi je načinjena veća materijalna šteta na putničkom vozilu.

Na mesto udesa izašlo je i lice za bezbednost i zdravlje na radu JKP Vodovod Šabac i načinilo zapisnik. Na osnovu svih činjenica i izjava u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv vozača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA