"Nasilno otetima od strane srpskih snaga": Ispred Hrama Hrista Spasa u Prištini ploča sa tekstom na albanskom

U naselju Potkaljaja u Prizrenu juče je razvaljena gvozdena kapija na ulazu u portu crkve Svetog Spasa, što je bio 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve od početka godine

  • 4
ploča, priština Printscreen: YouTube/Kosovo Online

Na nekoliko desetina metara od Hrama Hrista Spasa u Prištini postavljena je mermerna ploča sa natpisom Spomen park "Nestali".

Na ploči je na albanskom urezan tekst "Posvećena nasilno otetima tokom rata na Kosovu od strane srpskih snaga 1988-1999".

Ploča je postavljena nedavno, a nije poznato ko je organizovao postavljanje memorijala, piše Kosovo Onlajn.

Podsetimo, u naselju Potkaljaja u Prizrenu juče je razvaljena gvozdena kapija na ulazu u portu crkve Svetog Spasa, što je bio 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve od početka godine.

Kancelarija za KiM u saopštenju je navela da, uprkos upornim apelima zvaničnog Beograda na smirivanje tenzija i zaustavljanje napada na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve.

- Najnoviji u nizu incidenata otkrila je grupa hodočasnika koja je otišla u obilazak Crkve Svetog Spasa u Prizrenu, u naselju Potkaljaja i tamo zatekla razvaljenu gvozdenu kapiju na ulasku u crkveni posed. Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva brzu reakciju policije, kojoj je prijavljen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodela - navedeno je u saopštenju.

Ista crkva više puta je bila na meti vandala. Ranije je otkinut krst, a pre toga su i ukradena vrata sa kapije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA