≫ 

Gužve i na ulazima i na izlazima iz Srbije: 6 kilometara duge kolone na Horgošu, na Batrovcima se čeka 3 sata

Na izlazu iz zemlje sve trake su popunjene, kao i međuzona

  • 0
Granični prelaz Gradina, carinaputovanje, putovanja, granica, gužva Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Špic turstičke sezone doneo je i kilometarske kolone na graničnim prelazima. 

Čeka se i na ulazima i na izlazima iz Srbije - najveće gužve su na Horgošu, gde se sa mađarske strane čeka i do pet sati. Višesatna čekanja i na Gradini, Preševu i Batrovcima, prenosi RTS.

Prema podacima koje smo dobili od šefova smena iz Uprave carina, na Horgošu, na ulazu u zemlju, sa mađarske strane, kolona je pet do šest kilometara duga, čekanja su od tri do pet sati, kod naših carinika prolazi se za pola sata.

Slično zadržavanje je i na izlazu iz zemlje, sve trake su popunjene, kao i međuzona, pa dežurni savetuju da se danas izbegava Horgoš i koriste drugi granični prelazi sa Mađarskom.

Na Batrovcima se na izlazu čeka oko sat vremena, a na ulazu, sa hrvatske strane, kolona je do prve naplatne rampe, pa je ukupno zadržavanje na ovom graničnom prelazu oko tri sata.

Na prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje, čeka se oko dva i po sata, a na ulazu nema zadržavanja.

Velika su čekanja i na Gradini: na izlazu iz zemlje tri sata, a na ulazu sat vremena kod naših carinika i još tri sata kod Bugara. Kažu, sada su i nešto manje gužve - do dva jutros čekanja su bila i duža.

Najmanje se čeka na prelazu sa Crnom Gorom, na Gostunu za izlaz iz zemlje treba 45 minuta, ali su otvorene sve tri trake. Na ulazu u Srbiju nema zadržavanja.

Jedan od razloga ovakvih gužvi je i početak odmora u Italiji, počela je popularna feragosta. Za ovaj vikend, manja zadržavanja očekuju se tek u ponedeljak ujutru.

Video: Ogromne gužve na svim graničnim prelazima: Na Horgošu se čeka čak 2 sata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA