≫ 

Dramatične slike nevremena u Srbiji: Vodopad usred Kragujevca, pola stabla palo na automobile

Najavljeno nevreme sa kišom i gradom pogodilo je popodne Pomoravlje, Šumadiju, Banat i Srem

  • 6

Jako olujno nevreme pogodilo je popodne Srbiju, a u pojedinim gradovima na saobraćajnicama oformile su se reke, ali i vodopadi.

Tako je jedan korisnik Tvitera objavio neverovatan snimak zabeležen u Kragujevcu, na kome se vidi kako se bujica sa jedne ulice sliva u drugu, formirajući vodopad.

U istom gradu, vetar je čupao i lomio drveće.

Slično je bilo i u Leskovcu, gde je ranije danas izbio požar nakon udara groma.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 192.RS (@192_rs)

I tamo je bilo iščupanog drveća koje je padalo na automobile, a kako se vidi, lim sa krova zgrade takođe se obrušio na jedan parking.

Jaka kiša koja je tokom popodneva pala u Nišu, ponovo je izazvala isti problem koji godinama muči Nišlije. Došlo je do stvaranja pravog jezera na raskrsnici Zetske i Ulice Dušana Popovića. S obzirom na to da oni koji žive u ovom gradu, dobro znaju šta će ih snaći, izbegavali su ovu deonicu ali ne i jedan "mercedes" sa stranim tablicama koji je ostao zaglavljen u vodi.

Intervenisali su i vatrogasci, policija je zabranila saobraćaj na ovoj deonici, ali nisu uspeli da pomere vozilo. Putnici su ga napustili, a automobil će biti uklonjen kada se nivo vode spusti i dođe serviser s obzirom da vozač nije mogao da ga pokrene, verovatno jer je voda ušla u motor.

Najavljeno nevreme sa kišom i gradom pogodilo je popodne Pomoravlje, Šumadiju, Banat i Srem.

Jak grad je padao je u Čačku i na teritoriji Velikog Gradišta i delovima Srema, oko Alibunara.

Stanovnici Mrčajevaca kažu da je grad nakon grmljavine i obilne kiše padao nekoliko minuta, dok iz Svilajnca, međi javljaju da je padao oko 10 minuta i da takvom prizoru nisu svedočili u proteklih nekoliko godina.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je tri upozorenja za danas, od kojih je jedno upozorenje na visoke temperature, a druga dva se odnose na pljuskove.

Kako najavljuju meteorolozi, u nedelju i ponedeljak biće svežije i vetrovito uz umeren, povremeno i jak severozapadni vetar.

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima i to u nedelju ujutru i pre podne. U nedelju posle podne postepeno razvedravanje.

Od ponedeljka pretežno sunčano, a od utorka i postepeno toplije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    30. jul 2022 | 19:43

    Ne znam šta reći.Nije svakako dobro takvo nevreme , ali u Zrenjaninu kiša jedva da je pokvasila asvalt.A tek okolna sela željna kiše.Sve je suvo, gori i nebo i zemlja.Ovde poštena kiša nije pala 2.meseca.

  • Frki

    30. jul 2022 | 20:47

    A kiša oko Kragujevca..šta ćemo sad??!!

  • Dr

    30. jul 2022 | 23:27

    Danas kiša nije obišla Kragujevac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA