≫ 

Održan rafting na Nišavi sa preko 400 učesnika: Piroćanci ispratili spust rekom

Nešto posle 11 sati startovali su učesnici, sa pozicije iznad Gradskog kupališta, kod Niskogradnje

  • 0

Veliki broj Piroćanaca okupio se juče na obali Nišave kako bi ispratio još jedan spust rekom, manifestaciju koja polako postaje tradicionalna i prepoznatljiva i van grada, prenosi Plusonline.

Kako kažu iz organizacije, na ovogodišnjem raftingu učestvovalo je preko 400 učesnika što je do sada najveći odaziv. U samoj organizaciji bilo je uključeno preko 40 ljudi, spasioca, lekara, instruktora.

Nešto posle 11 sati startovali su učesnici, sa pozicije iznad Gradskog kupališta, kod Niskogradnje.

Na cilju, kod Velikog mosta čekao ih je ručak, osveženje i svojevrsna plaža sa ležaljkama, sve uz muziku i DJ-a.

Pena party je najveću radost izazvala kod najmladjih učesnika raftiga, ali ni njihovi roditelji nisu propustili priliku da se zabave.

Kako je rekao Nenad Djordjević, direktor Sportskog Centra Pirot, koji je i organizator raftiga, organizacija je protekla na viskom nivou, a sledeće godine očekuju još više učesnika.

Pored Đorđevića, na guama su se spuštali i Bratislav Zlatkov direktor TO Pirot, kao i Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota. Oni su pozdravili ovu manifestaciju kao jednu od mnogobrojnih koja doprinosi popularizaciji Pirota i njegovih turističkih potencijala.

U obraćanju medijima, Nenad Đorđević se osvrnuo i na nedavni sastanak u Beogradu sa predstavnicima JP EPS i Ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović na kojim je prisustvovao zajedno sa Milošem Colićem, povodom problema ispuštanja vode iz HE Pirot.

O novim (starim) zaključcima i svojim zapažanjima, Đorđević je govorio danas na obali Nišave kada je rekao da već prvog dana, nakon sastanka, dogovor o ispuštanju nije kompletno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA