Viktor odlično reagovao na 1. ciklus terapije: Uskoro možda izađe iz bolnice, od kuće poneo balone za rođendan

Viktor je pre nekoliko dana izašao iz operacione sale, a urađen mu je i prvi ciklus radijacije kako bi se smanjio tumor koji je vršio veliki pritisak na oko. Ono što sledi u njegovoj borbi je hemoterapija

  • 10
Viktor Stanisavljević, humano Printscreen: Budi human

Vest o teško bolesnom dvogodišnjaku Viktoru Stanisaljeviću kome treba 110.000 evra za lečenje potresla je Srbiju i građani su masovno počeli da skupljaju novac. Njegova majka je 14. jula obustavila prikupljanje novca uz poruku "Desilo se čudo". Viktor se sada nalazi na lečenju u SAD i dobro reaguje na lekove.

Viktor je dobio priliku da se besplatno leči u bolnici Sent Džordž u Memfizu.

- Odreagovao je odlično na prvi ciklus. Krvna slika mu se polako popravlja, nema temperaturu, ako ovako nastavi možda nas puste iz bolnice za koji dan - napisala je na svom Instagram profilu Viktorova mama.

Ona je istakla to da bolnica, na prvi pogled, sa svojim šarenilom i zabavom za decu, ne liči na zdravstvenu ustanovu.

- Ovde sve rade kako se ne bismo osećali kao u bolnici. Jednog dana, kada sumiramo utiske, pisaću o svemu. Uvek kažemo kako u Srbiji nemamo uslove. Tačno je, nemamo uslove za rad kao što su ovde, ovakva bolnica ne postoji nigde više na svetu. Ali ono što sigurno možemo da imamo je ljudskost. U svim zdravstvenim situacijama, a posebno ovakvim, važno je imati podršku, razumevanje, poverenje u zdravstvene radnike. Toliko znači kada neko odvoji par minuta više da vam objasni šta se dešava, šta da očekujete, umesto da kaže "svima se to dešava, to je normalno". Možda jeste normalno, ali mi ovo sve doživljavamo prvi put i ne znamo šta je normalno, a šta nije - dodala je.

Kako kaže, zna da takva bolnica ne postoji nigde.

- Čak i zaposleni ovde nam kažu da u bolnicama u kojima su radili situacija ni je ni približna ovoj. Ovaj nivo organizacije, nivo brige o pacijentu, o roditeljima, do poslednjeg detalja. Želja da se pacijenti i roditelji osećaju toliko prijatno da ovde na trenutak zaboravimo gde smo. Kao da im plaćamo milione, a ne plaćamo. Volela bih da je svuda ovakav sistem i nadam se da će jednog dana to biti normalno u svim zemljama, jer niko ne zaslužuje manje - istakla je majka.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by (ne)obična mama (@viktor.pobednik)

Ona je dodala i da Viktor uskoro puni dve godine i da su balone spremili i poneli iz Beograda.

- Kaže Vukašin da je siguran da u Americi ima balona, ali nisam htela da rizikujem tako da su spakovani i čekaju 9. septembar. Mnogi mi pišu kako se dive tome koliko smo jaki, kako smo optimistični. Jednostavno ne može drugačije. Ali dođe taj jedan dan kada se pitam zašto, kada bih sve dala da vratim vreme, da ponovo sedimo na terasi, pijemo kafu s prijateljima i slažemo autiće po celoj kući - zaključila je.

Viktor je pre nekoliko dana izašao iz operacione sale, a urađen mu je i prvi ciklus radijacije kako bi se smanjio tumor koji je vršio veliki pritisak na oko. Ono što sledi u njegovoj borbi je hemoterapija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    1. avgust 2022 | 22:25

    Neka Bog pomogne i bude uz njega. Brzo ozdravi mali lepotane❤️

  • Slobodan

    1. avgust 2022 | 23:00

    Neka ga Bog dragi cuva,sreca malena😔😔😔💋🤗🤗🤗...Imam sincica slicnog uzrasta,ne znam kako bih to podneo😔😔😔...Sva podrska roditeljima,svaku srecu i dobro Vam zelim🤗🤗🤗

  • Немања

    1. avgust 2022 | 23:12

    Живи малиша☦️☦️☦️🥰🥰🥰🥹🥹🥹

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA