• 0
 ≫ 

Teretni voz iskliznuo iz šina: U prekidu železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar kod Priboja

, Telegraf
 ≫ 

U toku je priprema organizacije putničkog železničkog saobraćaja na barskoj pruzi u uslovima obustave prevoza zbog iskliznuća teretnog vagona na ovoj deonici, o kojoj će javnost biti obaveštena

  • 0
voz iskočio iz šina, priboj

Foto: Rina.rs

Železnički saobraćaj na barskoj pruzi trenutno je u prekidu.

Danas u 11.21 sati, na delu pruge Priboj - Bistrica na Limu, iskliznuo je jedan vagon, iz sastava teretnog voza koji je saobraćao ovom deonicom. Reč je o šestom teretnom vagonu od lokomotive, od ukupno šesnaest koliko ih je bilo u sastavu ovog voza.

Prilikom ovog iskliznuća teretnog vagona nije bilo povređenih osoba, ali je oštećena železnička infrastruktura na ovom delu barske pruge.

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" su na terenu i utvrdiće stepen oštećenja železničke infrastrukture, kao i vreme potrebno za otklanjanje posledica ovog iskliznuća.

"Infrastruktura železnice Srbije" angažovaće se da u što je moguće kraćem roku otkloni posledice vanrednog događaja i popravi prugu, kako bi železnički saobraćaj na barskoj pruzi što pre ponovo bio uspostavljen.

U toku je priprema organizacije putničkog železničkog saobraćaja na barskoj pruzi u uslovima obustave prevoza zbog iskliznuća teretnog vagona na ovoj deonici, o kojoj će javnost biti obaveštena.

Železnička komisija utvrdiće uzroke ovog iskliznuća.

Izvinjavamo se putnicima i korisnicima usluga zbog promena u organizaciji saobraćaja vozova na barskoj pruzi.

Organizacija saobraćaja i refundacija novca

"Srbija Voz" obaveštava putnike da je zbog železničke nezgode iskliznuća iz šina teretnog voza došlo do privremenog prekida saobraćaja na pruzi Beograd - Bar i da je iz navedenih razloga izmenjena organizacija saobraćaja međunarodnih vozova za Crnu Goru, kao i vozova iz unutrašnjeg saobraćaja.

Do ponovnog uspostavljanja redovnog saobraćaja, za sve putnike na delu pruge između Priboja i Bistrice, u kom je železnički saobraćaj u prekidu, biće organizovan autobuski prevoz i nastavak putovanja.

Večernji vozovi za i iz Bara neće u svom sastavu imati kola za prevoz praćenih automobila. Sve detaljnije informacije o eventualnim izmenama u redu vožnje i saobraćanju vozova možete pratiti na sajtu www.srbijavoz.rs.

Putnici koji zbog nastale situacije žele da odustanu od putovanja vozom, imaju mogućnost refundacije sredstava za kupljene vozne karte u iznosu od 100% na prodajnim mestima u stanicama Beograd Centar i Zemun. Novčana sredstva biće vraćena u gotovini ili uplatom na račun, po izboru putnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok