≫ 

"Znao je da udarac u glavu može da bude koban": Otišla u posetu prijateljici, pa dobila batine od njenog muža

Do napada je došla 7. aprila, a predmet je u Osnovno javno tužilaštvo pristigao tek 20. juna

  • 40
Stanka Mijailović, napad, Lazarevac Foto: Privatna arhiva

S. M. (42) iz Lazarevca pretrpela je nasilje u domu svoje prijateljice, koje je potencijalno moglo da je košta života. Nasilnik, ipak, još nije odgovarao za ono što je učinio 7. aprila.

- Od 2020. godine sam u invalidskoj penziji jer sam 2019. godine imala moždani udar uzazvan aneurizmom i jedva sam ostala živa, a 2021. godine sam imala operaciju tumora. Otišla sam 7. aprila da obiđem prijateljicu koja je imala neki problem. Ona se udala za mog bivšeg kolegu, te ih oboje dobro poznajem. Kada sam ušla u kuću, muž moje prijateljice Ž. M. je postao izuzetno nasilan - priča S. M. za Telegraf.rs.

Kako objašnjava, već prilikom penjanja uz stepenice došlo je do gurkanja i vređanja, a prilikom ulaska u dnevni boravak Ž. M. je počeo da je vređa, pljuje i nasrće na nju.

- U njihovu kuću sam išla često. Išla sam u posete, na slavu, bila sam na njihovom venčanju, bila sam tu kada im se rodilo dete... I nikada nije bilo problema. Sve do sada. Rekao mi je da sam džukela, pocepao mi je džemper. Kada sam shvatila da zaista namerava da me udari jer je bio sve agresivniji, otvorila sam ormarić i izvukla jednu šolju. Bacila sam je na pod, u nadi da će to da ga osvesti. Iste sekunde me je uhvatio za glavu i zabio mi je glavu punom jačinom u otvoren ormar od punog drveta i pun staklarije - dodaje.

Od šoka, kaže, nije mogla da izvuče glavu iz ormara. Kada je, posle pet minuta, došla sebi, sela je na pod, a supruga i prijateljica čoveka koji ju je napao su joj pomogle i donele joj vode i šećera jer joj je glava bila krvava.

- Čim sam došla sebi, sela sam u taksi i otišla u policiju, Hitnu pomoć, a potom i u Urgentni centar, gde su ustanovljene sve povrede. Tom prilikom sam ga prijavila, ali sam tri nedelje čekala da me pozovu na razgovor da dam izjavu. Suprotna strana je iskaz dala tek pre mesec dana, zbog moje upornosti i zvanja. Vrhunac je bio kada je u tužilaštvo stigla tužba protiv mene, da sam ušla u njegovu kuću i počela da razbijam sudove, a uz to i sama pala.  Ne mogu da verujem da je prosleđena samo njegova prijava protiv mene zbog šoljice, a ja sam bila unakažena - ističe S. M.

Kako tvrdi, Ž. M. je jako dobro znao da povrede glave po nju mogu da budu kobne, a iste joj je ipak zadao.

- Rekao je da sam pala sama. Da li ovakve povrede mogu da nastanu padom? Ne znam odakle treba da padnem da bih se tako izubijala, jedino da sam pala s krana. Znao je da sam imala aneurizmu i moždani udar i da tim udarcem može da me ubije. Da ne spominjem da sam danima bila u bolovima zbog masnica i oteklina po oku i licu - napominje.

Napominje da njena prijateljica nije svedočila u njenu korist, verovatno iz straha, a da je druga žena koja je bila prisutna u trenutku napada njegova prijateljica, te ne očekuje da svedoči u njenu korist. Ipak, kako kaže sve troje su dali različite izjave.

Kako je navedeno u njenom lekarskom izveštaju od 13. juna, i tada je osećala posledice koje su se izražavale u vidu anksioznosti visokog stepena zbog brige za zdravlje i fizičkog nasilja od strane poznate osobe. Navedeno je i da su sve povrede nanete primenom fizičke snage.

U ranijim izveštajima navedeno je da je zbog povreda slabije disala na nos, imala glavobolje, zadobila fisuru nosnih kostiju vrha nosa sa dislokacijom, kao i da je imala hematom oka i povredu usne.

Tužilaštvo ispituje slučaj

Kako za Telegraf.rs kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu, toj ustanovi je 20. juna dostavljen policijski izveštaj o događajima koji su se dogodili 7. aprila.

- Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu u predmetu postupa po izveštaju Policijske stanice Lazarevac od 12. juna 2022. godine, tako što je poslat zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja. U toku je provera navoda izveštaja - ističu iz tužilaštva.

Video: Vesna Stanojević o zabrinjavajućem porastu nasilja: Da li mi mislimo da je žena naše vlasništvo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    2. avgust 2022 | 21:31

    Užasavam se nasilnika, ali ova žena mi nije jasna. Znala da nije dobrodošla a ona još i lomila šolje u tuđoj kući?! Pa šta je očekivala da on ode iz kuće zbog nje?

  • Fredy

    2. avgust 2022 | 22:59

    Dok je na stepenicama doslo do svadje, trebali ste se vratit svojoj kuci, zasto ste upirno hteli uc u njihovu kucu a vlasnik kuce agresivan tada prema vama. Nesto tu nestima kod vas, niko nigde neide gde nije dobro dosao. Trazili ste vraga i dobili ga.

  • Aleksandar

    2. avgust 2022 | 20:56

    Ko te je terao da guras nos u tudja posla znam ja ko si ti dobro poznajem ovu pricu stalno si se mesala u njihov brak i odgovarala prijateljicu od njihovih planova. I sta sad treba d ate neko zali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA