≫ 

Apel vozačima koji nepropisno koriste zaustavnu traku na autoputu: "Osloboditi za vozila pod rotacijom"

Putevi Srbije" nastavlja u kontinuitetu da sprovodi aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju

  • 4
Zaustavna traka, autoput Foto: Telegraf.rs

Edukativnom kampanjom „Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“, JP „Putevi Srbije“ želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima i probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake.

"Putevi Srbije" nastavlja u kontinuitetu da sprovodi aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju, dodaju u svom saopštenju.

Naime, kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na autoputu i ima za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi zaustavnu traku oslobodili za kretanje vozila pod rotacijom.

Da li ste znali?

U Republici Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje život izgubi više od 500 lica;

Srbija je u prethodne tri godine izgubila više od 120 lica u saobraćajnim nezgodama na autoputevima;

Za poslednjih pet godina na autoputevima u zaustavnoj traci izgubljeno je više od 20 života

- Vodeći se tezom da se nezgode na putevima mogu sprečiti, JP „Putevi Srbije“ će sistemski delovati na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju. Osnovni cilj sprovođenja edukativnih kampanja je podizanje svesti o problemima stradanja u saobraćaju, odnosno skretanje pažnje javnosti na značaj i mogućnosti unapređenja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i smanjenje nivoa stradanja u saobraćaju kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    2. avgust 2022 | 18:05

    Vozi do trave... Samo da te nema na asfaltu... Mada i tu nije sigurno!!!

  • Miško

    2. avgust 2022 | 18:04

    Ako godišnje strada 500 lica, a za tri godine na auto putu 120...to znači da godišnje u proseku na auto putu pogine 40 osoba. 460, prema 40 , a ovolika povika zbog brzine na auto putevima!!! Pišem da se najviše gine na lokalnim džadama i u gradovima i dobijam minuse... A najlakše je pokupiti lovu na auto putu... postaviš radar i sedneš u 'ladovinu '... A ovamo neka ljudi ginu i neka se glože oko brzine na auto putu... Još takva "politika" i podršku dobija...

  • Nasim ljudima treba vise saveta

    2. avgust 2022 | 16:59

    Ako se auto pokvari propisno trokut staviti migavce upaliti, prsluke obuci I nazad preko ograde preci I cekati zato se I desavaju nesrece setaju I oko auta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA