≫ 

Nemanja istrčao ultramaraton za Ognjena: Stigao do manastira Tumane, za tri dana prešao 230 kilometara

Nemanja je odlučio da trči od Česterega do manastira Tumane za devetogodišnjeg dečaka Ognjena Žužića iz Zrenjanina

  • 0

Nemanja Sirar iz Česterega završio je humanitarni ultramaraton dugačak oko 230 kilometara.

Nemanja je odlučio da trči od Česterega do manastira Tumane za devetogodišnjeg dečaka Ognjena Žužića iz Zrenjanina, kome su potrebna novčana sredstva za lečenje.

- Započinjem humanitarni ultramaraton kako bih sakupio novac za Ogija i bar malo mu olakšao život. Ono što tražim od onih koji me podržavaju jeste da pošalju poruku 533 na broj telefona 3030 - naveo je ranije Nemanja Sirar, kog su sugrađani ispratili na put.

Kako je ranije saopšteno, rutu dugačku oko 230 kilometara, od Česterega, preko Borče, Pančeva i Požarevca, do manastira Tumane, Nemanja je planirao da istrči za tri dana.

Nemanja je, inače, prošle godine istrčao prvi maraton u karijeri po snegu, u gotovo nemogućim uslovima.

 

Takođe, podsećamo da dečak Ognjen Žužić boluje od više bolesti, a neke od njih su cerebralna paraliza, epilepsija, smanjena funkcija štitne žlezde, mešoviti specifični poremećaji razvoja, heterohromija irisa od koje boluje svega 1% populacije...

Ognjen se leči na Institutu za majku i dete, ne sedi, ne hoda, ne govori, a napade nema duži vremenski period, potom ima seriju trzaja tokom nekoliko dana nakon kojih se javlja oduzetost koja traje par minuta, zatim nastupa period od više nedelja bez napada.

Sredstva su mu potrebna za dalju dijagnostiku, lečenje, medikamente, terapije, rehabilitacije u banjskim uslovima, ortopedska pomagala, medicinske aparate, laboratorijske analize.

Video: Samohrana majka Olivera živi teško sa petoro dece: Nemaju ni frižider, svi odlaze u nadnicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA