≫ 

Porodici Dušnoki pomoć stiže sa svih strana: Pre nedelju dana izgubili krov nad glavom, a sada su bez struje

Njima je potrebna svaka vrsta pomoći

  • 0

Bračni par Dušnoki iz Subotice već nedelju dana živi bez krova nad glavom. Krov njihove trošne kuće u naselju Aleksandrovo se urušila i sam objekat više nije bezbedan. U toku je akcija prikupljanja sredstava i građevinskog materijala kako bi se kuća dovela u takvo stanje da se u njoj može živeti.

Krov na kući porodice Dušnoki, staroj više od 100 godina, urušio se prošle nedelje. U trenutku nesreće u kući, na sreću, nije bilo nikoga, jer su Stipan i Eržebet baš tada ispraćali Stipanovog bivšeg kolegu, preneo je RTV.

- Ispratili smo ga i odjednom se samo srušio zabat. Skroz od onog dela nazad, sve je otišlo dole - objašnjava Stipan Dušnoki.

U kući porodice Dušnoki ima vode, ali ne i struje. Objekat je neuslovan za život, ali ovaj vremešni bračni par ipak ne napušta svoj dom.

- Imamo dve srednje sobe, tamo nije prokislo, tamo spavamo. Prvo sam spavala u komšiluku, a on napolju, dok je bilo vreme, dok nije bilo ladno - priča Eržebet Dušnoki.

Bračnom paru Dušnoki je potrebna svaka vrsta pomoći. Rukovodstvo Mesne zajednice Aleksandrovo je alarmiralo nadležne službe, Crveni krst, Centar za socijalni rad, lokalnu samoupravu, kao i neformalnu grupu „Naše malo je nekome sve“.

- Cilj je da se pomogne ovim ljudima, da se što pre obezbedi neophodna građa. Kada kažem građa, tu pre svega mislim na grede, na daske, na foliju koja treba, a svakako pozivamo i ljude koji imaju mogućnosti, koji imaju bagere sa kašikom, da dođu, d aim se poruši deo kuće, jer i samo vlasnici to žele, da im se porušio deo kuće, da se ostave dve-tri prostorije u kojima mogu da žive. Kuća je njima prevelika, već je dosta oronula, dosta se urušila, unutra su popucale grede, nagnule su se, tako da su problem zaista ogromni - ističe Bojan Nikolić, predsednik Saveta MZ Aleksandrovo.

Porodici Dušnoki, svi koji žele, mogu pomoći na nekoliko načina. Mogu ih pozvati na telefon 064/366-0061, ili ih obići lično ulici Generala Kutuzova, mogu se obratiti Mesnoj zajednici Aleksandrovo ili Fejsbuk grupi „Naše malo nekome je sve“.

Video: Samohrana majka Olivera živi teško sa petoro dece: Nemaju ni frižider, svi odlaze u nadnicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA