Kako je petočlana porodica Čvorović iz Beograda pobegla u čačansko selo: Srećni smo. Nema više brige o gužvama

Čvorovići iz Beograda imali su određene parametre kojima su se vodili kako bi se preselili u selo Mršince, a sve u cilju da izbegnu stres i tenziju metropole

  • 9
porodica Čvorović, Mršinci, selo Foto: Glas Zapadne Srbije

Prethodnih godina, često smo slušali priče o odlasku mladih iz sela u gradove. Međutim, taj trend zahvaljujući napretku tehnologije, po svemu sudeći danas menja. Usled digitalizacije poslova preseljenje iz grada u selo nikada nije bilo lakše, što potvrđuje i petočlana porodica iz Beograda, koja je odlučila pre tri meseca da svoj život preseli u čačansko selo Mršince, piše Glas Zapadne Srbije

Čvorovići iz Beograda imali su određene parametre kojima su se vodili kako bi se preselili u selo Mršince, a sve u cilju da izbegnu stres i tenziju metropole zamenivši je seoskom tišinom.

- Bilo nam je bitno da budemo desetak kilometara daleko od nekog većeg grada, da je selo snabdeveno dobrom vodom, da ne budemo na glavnom putu, da poseduje vtrtić i školu, kao i da zemlja bude plodna. To su nam bili prvobitni parametri i nije nam bilo teško, prirodno smo se vratili tome. Ovde smo osetili mir, osteli ispunjenost, kao i to da više ništa ne moramo, a da sve možemo - rekli su za Glas zapadne Srbije Aleksandra i Branislav Čvorović.

Maša, Nikša i Višnja Aleksandrina i Branislavljeva deca sigurno će osetiti blagodeti i prednosti detinjstva na selu, što će doprineti da stasaju u kvalitetne i vredne ljude.

- Nismo želeli da svoju decu ne viđamo, da ih vaspitava i gaji neko drugi, a da mi tu budemo minimalno. Ovde je sada, baš onako, kako mi želimo, što znači da suz deca tu, mi smo tu, kada imam pauzu na poslu, mogu da izađem, mogu da se poigram sa njima - priča Aleksandra, dok njen muž Branislav kroz osemhg dodaje „i ono najvažnije, deca imaju više vremena za svoje nestašluke”.

Ova petočlana porodica, već tri meseca uživa, u kako kaže produktivnom radu i miru, koje samo selo može da pruži.

- Rad od kuće je nešto što je u ovoj postavci fantastično, ja sam ovde sebi napravila kancelariju, kada treba da odem da radim, zatvorim vrata, za to vreme suprug vodi računa o njima i nema više brige o putovanju na posao, problemima i gužvi u saobraćaju,samo završim to svoje na poslu, nakon čega sam slobodna, mnogo puta mi se desilo da završim sa poslom i odmah na bazen, toga u Beogradu nema - pojašnjava Aleksandra.

Ovaj mladi bračni par fascinar je komšilukom, kao i plodovima koje je iznedrila plodna moravska zemlja. Preseljenjem u Mršince Aleksandra i Branislav dobili su sve što im je neophodno za dobar i zdrav način života.

- Ovde smo pronašli sve što nam treba i definitivno smo se odmorili. Slobodno vreme koje imamo i koje budemo imali, koristićemo da obilazimo ovaj kraj u kome smo, u nekim delovima smo bili. Smatarmo da je ovo selo idealno za veliku porodicu, kao što je naša, a i za život bez gužve - zaključio je Branislav.

Porodica Čvorović, primer je da se smelošću dobija sve omo što je vredno i ka čemu se teži, međutim, nekada život na selu, može biti luksuz koji samo hrabri prepoznaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    10. avgust 2022 | 14:52

    Najpametnije što su mogli da urade da pokrenu život u boljem pravcu. Onaj Beograd je dzungla, narod u prevozu i putucza posao izgubi po 12 sati, uzas jedan

  • Konj

    10. avgust 2022 | 14:45

    Bravo, j……s BG i guzve.

  • Ime i Prezime

    10. avgust 2022 | 14:49

    Nisu oni pobegli u nego se vratili na selo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA