Sanja je dokaz da su čuda moguća: Profesorka iz Zubinog Potoka prohodala posle 15 godina

Ova mlada žena, majka šesnaestogodišnjeg sina Marka, zbog transferzalnog mijalitisa - upale kičmene moždine, deceniju i po bila je vezana za invalidska kolica

  • 0
Aleksandra Rusimović Printskrin/budihuman.rs

Aleksandra Sanja Rusimović (40), profesor biologije iz sela Zupče, kod Zubinog Potoka, ponovo je posle petnaest godina stala na svoje noge.

Ova mlada žena, majka šesnaestogodišnjeg sina Marka, zbog transferzalnog mijalitisa - upale kičmene moždine, deceniju i po bila je vezana za invalidska kolica, pišu Večernje novosti. 

Zahvaljujući humanim ljudima koji su se odazvali otišla je na neophodne terapije na Kliniku u Turskoj, gde je prema rečima njenog supruga Miluna načinila prve korake.

- Aleksandra je do sada primila 15, što je polovina od ukupnog broja terapija koje su joj propisane i uspela je da se uspravi i da uz pomoć medicinskog osoblja stane na svoje noge. Ono što nas je dodatno ohrabrilo je to što su nam lekari rekli da će, kada primi i preostale terapije moći da hoda uz pomagala - ispričao je Aleksandrin suprug Milun, profesor razredne nastave.

- Imali smo broj na Fondaciji "Budi human", ali to nije bilo dovoljno za odlazak u Tursku. Tada nas je posetila Ljiljana Perović, humana žena iz Zubinog Potoka, koja je angažovala svoje prijatelje i pokrenuli su humanitarne akcije u kojima je prikupljana pomoć za Aleksandrin dolazak na lečenje - dodaje Milun srećan što je njegova supruga ponovo na svojim nogama i što su prognoze lekara o njenom oporavku dobre.

Zahvalan je, dodaje, i našem listu koji je pisanjem o bolesti njegove supruge doprineo da se sakupi deo novca potrebnog za lečenje.

- Iako je prvobitno bilo predviđeno da terapije koje su neophodne Aleksandri iznose 13.200 evra, zbog potrebe da joj ojačaju mišiće određenim suplementima lečenje u Turskoj koštaće nas 15.200 evra, ali hvala Bogu i humanim ljudima uspeli smo ono što nam je do pre godinu dana bilo nezamislivo - da dođemo na Kliniku u Tursku i da moja supruga dobije odgovarajuće terapije - priča nam Milun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA