≫ 

Ministarstvo rudarstva i energetike: Važno je utvrditi istinu o pogibiji rudara u rudniku mrkog uglja "Soko"

Tužilaštvo u Beogradu je, naložilo da se ispita odluka Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu kojom je utvrđeno da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka zbog pogibije osam rudara u rudniku Soko kod Sokobanje

  • 0
Sokobanja, Rudnik nastradali rudari, Radovan Grujić, Petar Petrović, Nenad Trivunac, Bojan Stajić, Darko Zlatković, Bratislav Živković, Branko Čokorilo Foto: Nikola Tomić, Facebook, D.K. , Privatna arhiva

Ministarstvo rudarstva i energetike će sutra predati krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Nišu kako bi se utvrdila puna istina o pogibiji rudara u rudniku mrkog uglja Soko.

Ministarstvo navodi da je potrebno utvrditi sve okolnosti koje su dovele do nesreće u rudniku, u kojoj je osam rudara poginulo, a 20 povređeno, te najavljuje da će o sadržaju krivične prijave, kojom će biti obuhvaćeno više od 10 lica, informisati i Republičko javno tužilaštvo u Beogradu.

Tužilaštvo u Beogradu je, inače, naložilo da se ispita odluka Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu kojom je utvrđeno da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka zbog pogibije osam rudara u rudniku Soko kod Sokobanje.

Naime, rudarski inspektor koji je ispitivao uzroke nesreće, nakon završetka inspekcijskog nadora i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, a u skladu sa zakonskom obavezom, podneo je tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu obrazloženi Izveštaj sa mišljenjem o uzrocima nesreće, uz koji je predat i Zapisnik o inspekcijskom nadzoru sa brojnom dokumentacijom i dokazima.

Video: Završena akcija spasavanja rudara u rudniku Soko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA