"Ispratila sam dete na večni počinak na dan kad je njegov rođendan": Bolne reči majke preminulog Despota

"Najlepši cvet zvani Despot se uspavao na krilima anđela, Gospod se o njemu brine"

  • 19
Dejana Stanković

Foto: Facebook/Dejana Stanković

Vest o smrti četvorogodišnjeg Despota Stankovića potvrdila je za Telegraf.rs majka dečaka Dejana.

- Istina je. Upravo sam ispratila svoje dete na večni počinak, na dan kada je trebalo da slavim njegov četvrti rođendan - navela je Dejana.

Tužna vest objavljena je noćas u Fejsbuk grupi Despot Stanković heroj.

- Pišem, brišem... Kako sročiti sve i napisati sve što si prošao sa svojom majkom koja te istinskom ljubavlju štitila i pazila, branila... Dejana, ti znaš da te mogu do kraja razumjeti.

Pripremi se na bol do kosti, rasparčano srce i dušu. Ali, veruj, tu će ti biti uvijek i zauvjek, daće ti on znak ponekad. Znam da ćeš iz ovoga izaći još jača i bolja - stoji na Fejsbuku u izrazima saučešća.

Despot Stanković

Printskrin: Facebook /DESPOT STANKOVIC HEROJ

 

Majku Dejanu upoznali smo još u decembru 2019. godine kada je objavila fotografiju iz bolničke sobe u Tiršovoj. Na njoj se vide Despot u svom krevetiću i majka Dejana kako leži pored njega, na improvizovanom ležaju.

- Da li ste nekad razmišljali o svakodnevnim sitnicama kao što je na primer krevet? Baš sad ležim na ovom mom, koji je nastao iz moje mašte pomoću štapa i kanapa. I razmišljam... lepo je imati krevet, mekan, udoban... ali kad ga nemaš, dobar je i ovaj, u svakom slučaju bolji nego stolica. Budite zahvalni za sitnice i nije sve tako crno. Evo, zidovi oko mene su šareni - napisala je tada.

Dejana Stanković

Foto: Facebook/Dejana Stanković

Potresnu fotografiju čitaoci Telegrafa podelili su više od 8.000 puta.

- Dajana, Gospod nam pokloni najbolje, najlepše... naučimo mnogo, ostanemo bez dela sebe. Imamo, pa nemamo, ali Bogu hvala na svemu. Najlepši cvet zvani Despot se uspavao na krilima anđela, Gospod se o njemu brine. Ostavio je u svima nama zraku lepote i značaja, pogotovo vama koji ste ga videli, doziveli, zagrlili...

Pusti suzama neka teku, majka je jedna. Budi hrabra. Imaj na umu da je Despot u Gospodnjem vrtu, vrtu ljubavi i svetlosti. On je tamo gde idu svi ovozemljski anđeli, deca nasa. Nisi jedina, plačemo mnogi za Despotom. Ostaće u srcu sećanje na njega. Iskreno saučešće celoj porodici - stoji u porukama podrške za roditelje preminulog dečaka.

Despot Stanković heroj

Foto: Facebook/Despot Stanković heroj

 

Inače, Despot je prevremeno rođeno dete, koje je doživelo brojne nevolje još od časa rođenja. Najpre je reanimiran, potom mu je ugrađen VP šant zbog hidrocefalusa, a kasnije je utvrđeno da boluje od epilepsije. Zbog svega mozak je pretrpeo veliko oštećenje, zbog čega nije sedeo, nije pratio pogledom, nije se smejao, nije reagovao na okolinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    15. avgust 2022 | 15:50

    Kakva beda od drzave nisu mogli majci kojoj je bolesno dete da nadju krevet ,jezivo.

  • Dr

    15. avgust 2022 | 16:14

    Beda srpskih pedijatrijskih ustanova u 21. veku...da i dalje roditelji ne mogu da budu uz svoju decu i spavaju po podovima i stolicama... Onaj ko je to izmislio davno je mrtav a vaśi mozgovi u hibernaciji!!. Daj Bože da se u Srbiji, nikom dete ne razboli!

  • Marina

    15. avgust 2022 | 16:52

    Davne 94. sam sa sinom provela jednu noć na institutu za majku i dete. Strašno. Ja sam tu noć presrdrla na stolici i pazila a buba ruse kojih je mnogo bilo. Al tolike majke su noći i noći provele spavajući na terasi bolnice. Bio je avgust. A gde spavaju zimi? Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA