≫ 

Direktor Tiršove: Sedmoro dece primljene iz Bugarske je stabilno

- Imamo troje dece sa komocionim sindromom, imamo jedno dete sa povredom lakta i dvoje dece sa povredama glave i tela, a sva su ta deca stabilno i nisu vitalno ugrožena, te ne očekujemo da će se situacija zakomplikovati -  rekao je Siniša Dučić

  • 0
Tiršova povređena deca Bugarska Foto: ATA Images

Sedmoro dece, koja su prebačena u Tiršovu nakon zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, za sada su stabilno i nisu životno ugrožena, rekao je za Tanjug direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj doktor Siniša Dučić.

On je istakao da očekuje da će deca do četvrtka biti puštena na kućno lečenje.

- Imamo troje dece sa komocionim sindromom, imamo jedno dete sa povredom lakta i dvoje dece sa povredama glave i tela, a sva su ta deca stabilno i nisu vitalno ugrožena, te ne očekujemo da će se situacija zakomplikovati -  rekao je Dučić.

Deca koja su u nedelju povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, stigla su večeras u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova u Beogradu.

Deca će tokom daljeg lečenja biti smeštena u bolnicu u Tiršovoj, gde su ih večeras dovezli saniteti pod rotacijom. Reč je o mališanima koji nisu zadobili kritične povrede u nesreći u Bugarskoj.

Dva dečaka, od 10 i 11 godina, koji su povređeni u nesreći kada se autobus šabackih registarskih tablica iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, prebačeni su u bolnicu u Sofiji na dalje lečenje.

Video: Deca povređena u Bugarskoj stigla u Tiršovu: Mališani lečenje nastavljaju u Beogradu

Video: Porveđena deca iz Bugarske stigla u Niš: Saniteti ušli u zemlju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA