≫ 

Misterija u Prokuplju u kući gde žive otac i sin (13): Cevi u plamenu, gori bojler, i za nadležne neobjašnjivo

* Već smo izgubili jednog roditelja, ne želim da izgubim i drugog * Pokušavamo sve što možemo, ali sluđeni smo, jer ne znamo u čemu je problem

  • 67

Anđela Đukić ima 26 godina. Pre četiri godine napustila je roditeljsku kuću u Prokuplju i za poslom otišla u inostranstvo. Sa njom je i mlađa sestra, dok su otac i najmlađi brat - tek tinejdžer, 13-godišnjak - ostali u tom gradu. U proteklim danima od njih dobija samo loše vesti; grizu je briga i nemoć. U kući se, kaže, dešavaju stvari koje je nemoguće objasniti.

Tražeći pomoć i rešenje obratila se i na adresu Telegrafa navodeći da joj ideje ponestaju. Kako opisuje, polovinom prošlog meseca počelo je da se dešava da se cevi u kući zapale, da plamen i varnice izbijaju čak i iz bojlera. Sve te neprijatnosti dovele su do toga da otac i brat noću često ne trenu, upravo zato što se paljenje najčešće dešava u sitnim satima. U toj se kući više i ne kupaju, kaže nam Anđela, već odlaze kod komšija prekoputa.

Kaže i da su tražili pomoć od lokalnog ogranka Elektrodistribucije, kao i da su pisali Ministarstvu rudarstva i energetike, ali da slučaj još uvek nije rešen.

- Počele su da izbijaju varnice i da se pale cevi u kući. Počeo je i bojler da nam gori. Sve je krenulo pucketanjem. Nemamo odgovor. Nemam znanje da kažem šta se dešava, ja to ne razumem - navodi Anđela dodajući da strahuje od toga da će pomoć možda stići prekasno: - Već smo izgubili jednog roditelja, ne želim da izgubim i drugog. Pored toga, ni brata koji ima 13 godina.

Elektrodistribucija Prokuplje: Sluđeni smo, pokušavamo da pomognemo

Ovim povodom i mi smo se obratili na obe adrese. Iz Elektrodistribucije u Prokuplju javio nam se direktor Časlav Đorđević. Kako sam navodi, ovaj slučaj je misterija i za njih.

- Nije jednostavno. Ovo izlazi iz domena Elektrodistibucije. Sve što se dešava to je u porodičnoj instalaciji, iza mernog mesta, mesta razgraničenja odgovornosti vlasništva. Mi pored svega toga pokušavamo da im pomognemo koliko je u našoj moći.

Ne znamo zbog čega se to dešava. U komšiluku čak stanuju naša dva zaposlena - tehničar i majstor. Proveli su dane da bi im pomogli, bez ikakvog zaključka. Neke čudne stvari se dešavaju. Neobjašnjivo - govori navodeći da ne odustaju od toga da problem reše.

U razgovoru za Telegraf.rs dodaje da su se i sami obraćali za pomoć - van teritorije Prokuplja.

- Zvali smo i Prijepolje. Imali su neki sličan slučaj, ali tu je u pitanju bio ljudski faktor. I ja sam lično išao u trafo-stanicu ne bih li uočio ima li neki problem, ali nema. To im se dešava i kad se isključi struja - dodaje navodeći da prema mišljenju stručnjaka na terenu problem nije do elektromreže: - Još ćemo da pokušamo, nećemo da stajemo sigurno. Svi smo uznemireni. Samo o tome pričamo. Nismo ih zaboravili.

Kaže nam i da će pokušati da stupi u kontakt sa stručnjacima iz Niša, kao i sa jednim institutom.

- Tražimo pomoć od jednog instituta, treba da se usaglasimo, da li su voljni da dođu da nam pomognu. Sve se to dešava na liniji razgraničenja vlasništva, ali to nije problem, mi smo ljudi i hoćemo da mu pomognemo. To je mesto gde mi više ne treba da zalazimo, u kućnu instalaciju. Sve dotle je naša odgovornost. Iza tog mernog mesta je privatno vlasništvo i tu se distribucija ne meša. Pokušavamo sve što možemo, ali sluđeni smo, jer ne znamo u čemu je problem - ponavlja.

Kaže i da je slučaj izolovan, te da u komšiluku nije prijavljeno ništa slično.

Ministarstvo: Uzrok problema nije distributivne prirode

Iz Ministarstva rudarstva i energetike još uvek nisu odgovorili na naš upit, ali je Telegraf imao uvid u odgovor ranije prosleđen porodici. U njemu stoji slično onome što iz distribucije navode.

- Predstavnici stručnih službi Elektrodistribucije Srbije d.o.o. smatraju da uzrok problema nije distributivne prirode, ali da će dalje preduzimati sve aktivnosti i mere u delu svoje nadležnosti kako bi pomogli u rešavanju problema sa kojima se suočavate - stoji, između ostalog, u odgovoru koji je potpisala ministarka Zorana Mihajlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi zeka

    20. avgust 2022 | 14:36

    Gledao sam video na jutjub kanalu koji drži profesor elektrotehnike da je imao sličan slučaj. Ako se dobro sećam, problem je bio kod komšije, ali pošto kod komšije nije bilo dobro uzemljenje, preko struja je išla kroz vodu do njihovog uzemljenja, tako da su se cevi na bojleru jako grejale. To bi objesnilo zašto se to dešava i kada je struja isključena. A ako komšija ima dvotarifno brojilo, pa uključuje bojler (ili možda neki drugi aparat) samo kada je jeftina struja, to bi objasnilo zašto se događa samo noću.

  • Pa

    20. avgust 2022 | 12:44

    Kad inače veoma pismeni sa kupljenom diplomom na Buvljaku su nadležni tako da su mnoge stvari neobjašnjive!!!!

  • Veteran

    20. avgust 2022 | 15:03

    Šef iz epsa da vrati diplomu tamo gde je kupio, jer i kada kupite diplomu nešto morate da znate, ovaj bizgov nema rešenje, znači otkaz..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA