≫ 

Dosad neviđena ideja: Ofarbali osušeno žbunje umesto da posade novo. "U radnji nije bilo odgovarajuće nijanse"

Iz gimnazije su nam rekli da nije reč o bilo čijoj naredbi ili instrukciji da se žbunje ofarba

  • 20
žbunje, Bački Petrovac Foto: Privatna arhiva

Pravo čudo zateklo je nedavno građane Bačkog Petrovca. Sasušeno žbunje ispred gimnazije u ovom mestu, doslovce preko noći, ozelenelo je i mnoge ostavilo da se pitaju - šta se zapravo dogodilo?

Kako nam je javila jedna čitateljka iz Bačkog Petrovca, tih dana se ispred ove ustanove organizovao nekakav događaj, trebalo je poraditi na "scenografiji", pa su se neki dosetili da žbunje ofarbaju u zelenom bojom.

- Znamo da se organizovao neki događaj ispred gimnazije. To žbunje je bilo žuto, osušeno i zapušteno. I onda su se dosetili da ga prefarbaju u zeleno. Petrovčani su prolazili, zagledali, poneko se i uštine u neverici - dodaje naša sagovornica i dodaje:

- Svedoci smo toga da se naše zelene površine ne održavaju kako treba. To postaje najvidljivije u ovakvim situacijama. Strašan mi je taj destruktivan način na koji je pokušano da se zamaskira situacija, to je nepoštovanje prirode pre svega.

Naš portal na pomenuto pitanje, potražio je odgovor u Opštini Bački Petrovac i JKP "Komunalac", odakle nam je rečeno da je Gimnazija "Jan Kolar" prava adresa, budući da sami imaju nadležnost nad svojim zelenim površinama.

Iz ove obrazovne ustanove rekli su nam da nije reč o bilo čijoj naredbi ili instrukciji da se žbunje ofarba - kako od opštine, tako i od škole.

- Zaposleni radnici koji spremaju unutrašnjost i spoljašnost škole su više puta na nekim mestima presađivali tuje, menjali zemlju ispod, tj. podlogu, ali se nakon određenog vremena ovo žbunje osušilo. Spremanje dvorišta za Slovačke narodne svečanosti je bilo, kao i obično, deo njihovih radnih zadataka, no oni su došli na ideju da ove suve biljke ofarbaju zelenom bojom (ravnomerno poprskaju). To se desilo u četvrtak, 11. avgusta,  oko podneva.

Direktorka navodi da je tog dana bila u školi ranije, te nije ni primetila ni radnike na delu, a ni rezultat njihove akcije.

- Takođe, nije mi bio poznat njihov plan da to učine. Posle podne su mi neki ljudi iz Petrovca dojavili šta se desilo u dvorištu gimnazije i slali fotografije, vređali i ponižavali sve redom. Išla sam u školu da proverim. Zaista detinjasto, bez neke loše namere, iskreno, naši radnici su hteli da što bolje urade svoj posao i ulepšaju dvorište škole. Samo što u radnji nije bila nijansa odgovarajuće zelene boje, pa je odstupanje od prirodne boje ostalih zdravih biljaka bilo očigledno - navodi direktorka.

Sledećeg dana, u petak 12. avgusta 2022. pre podne, kako navodi, doška je u školu i zamolila svoje kolege da izvade ionako suvo žbunje zbog ne baš lepog prizora i zbog neprijatnosti koje su zbog toga nastale.

- Uređenje dvorišta i vađenje suvih biljaka je svakako planirano na jesen, biljke su redovno i jednako zalivane, no nije svaka uspela. Ja, u svojstvu direktorke ove ustanove, snosim punu odgovornost za ovaj čin. Takođe ne delim mišljenje onih, koji su, od ove, u srcu prostog poštenog čoveka i jedne takoreći dečje, bezazlene radnje napravili ekološku katastrofu vrednu deljenja na raznim viralnim platformama. Bilo bi u redu da se izvine na ružnim i pogrdnim rečima kojima opisuju dvorište gimnazije, vređaju rukovodstvo i kolektiv gimnazije i opštine - objasnila je direktorka.

rastinje

Video: U beogradskom naselju se pojavljuju zmije: Razlog gusto rastinje, građani od straha spuštaju roletne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пашта

    19. avgust 2022 | 20:17

    Па када могу да фарбају керове, мачке, говеда и остале животиње могу и џбун🤷‍♂️

  • Toza NS

    19. avgust 2022 | 20:51

    Sutra ćemo meso crtati na tanjiru.

  • Vladimir

    19. avgust 2022 | 20:15

    Nista cudno ,u Kaliforniji to rade zadjih pet godina usled nedostatka vode ,suve travnjake farbaju. Po meni to i nije losa ideja ,a trava ce cim padne prva kisa sama da nikne .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA