≫ 

Prevoznik čiji se autobus prevrnuo u Bugarskoj otvoreno za Telegraf: Greška vozača, produžen mu pritvor

- Siguran sam da ne postoji mogućnost tehničke neispravnosti vozila, samo je u pitanju greška vozača što je i on sam potvrdio - kaže Jevtić za Telegraf.rs

  • 11

Milomir Jevtić, prevoznik autobusa koji se u nedelju uveče prevrnuo na auto-putu Trakija u Bugarskoj kada je povređeno 12 osoba među kojima pretežno deca, prvi put govori otvoreno za medije o tome kako je došlo do nesreće, da li je vozilo prošlo tehnički pregled i šta je utvrđeno proverom inspekcije.

Milomir kaže da je za nesreću čuo svega nekoliko minuta nakon što se dogodila.

- Za udes sam saznao od vlasnika autobusa, nakon 15 minuta. Vozač je zvao odmah svog brata koji je, u stvari, vlasnik autobusa, a on je odmah javio meni. Pitao me da li sam čuo šta se dogodilo, rekao sam da nisam, onda mi je ispričao - započinje Milomir za Telegraf.rs.

On dodaje da u Bugarsku nije išao, ali da jeste vlasnik autobusa, koji je bio i juče na suđenju vozaču, kojem je produžen pritvor za još šest dana.

- Ja se sa vozačem nisam čuo, a inače niko sa ne može da se čuje, niti vidi. Vlasnik autobusa, njegov brat je bio na suđenju, kaže da su mogli da ga vide samo na 10 metara kada su ga sprovodili u sudnicu i vraćali nazad. Nisu mogli uopšte da mu priđu njemu. Odneli su mu stvari, ali nikakav kontakt nisu imali sa njim - kaže Milomir za Telegraf.rs.

On tvrdi da ne postoji mogućnost tehničke neispravnosti vozila.

- Autobus je u policiji, oni ga neće vratiti dok se ne ispita da li je on išao na tehnički ili nije, sa čim ja nisam upoznat. Neko tvrdi da jeste, neko kaže da nije, ja ne znam, niko mi ništa nije javio, ali siguran sam sto odsto da ne postoji mogućnost tehničke neispravnosti vozila, samo je u pitanju greška vozača što je i on sam potvrdio - kaže prevoznik.

O tome kako je došlo do nesreće, kako objašnjava Milomir, čuo je priču koju je ispričala Nataša Radovanović, vođa ansambla "Ju-lira" iz Batajnice.

- Ona zna, prva je sve videla. To veče nazvao sam vozača i pitao: "Pa, kako?". Moja pretpostavka je da se sagao kako bi otvorio sedište, i u tom trenutku je, verovatno, mahinalono povukao volan. Ne znam, jer i oni kažu kada su bili tamo na licu mesta, da se vide tragovi vozila kako se kreće pravo, i izgleda kao da ga je neko potom "odneo" desno - objašnjava Milomir za Telegraf.rs.

Jevtić o prekršajima, kako ističe nije obavešten, ali zna da su otkriveni.

- Ja nisam još uvek obavešten o prekršajima koji su otkriveni, ali sam čuo da jesu. Inspekcija je bila kod mene ceo dan, pokupili su mi sve papire. Ja imam još par vozila koja su lično moja, a taj autobus sam primio u februaru, tek je počeo sa radom kod mene. Oko kazni ne znam ništa, piše da sam kažnjen sa 420.000, a mene niko nije obavestio iz SUP-a. Takođe,  iz MUP-a me niko nije zvao, samo su odneli sve i rekli da će biti vraćeno. U Šapcu kažu da su kažnjeni sa 3, 5 miliona, ni o tome još ništa ne znam - dodaje.

Kako naglašava autobus su zakupili jer je falilo vozila.

- U martu ili aprilu ove godine moj drugar iz Ripnja je zakupio autobus, a ja sam samo dao papire da mogu da rade. U februaru je registrovano, a u martu ili aprilu, ne znam kad je licenca bila gotova, počeli su da ga voze. Ja te ljude iz Šapca i čoveka na kog se vodi autobus uopšte ne poznajem, što je najgore. Moj drugar je sa njima dogovorio posao oko autobusa, kao i sa ljudima iz Batajnice koje, takođe, ne poznajem, on je završio sve. Ja sam njemu dao blanko ugovor, potpisao i udario pečat da ode i sklopi ugovor za prevoz - naglašava Milomir za Telegraf.rs.

On dodaje da je ugovor legalno sklopljen što je i Nataša potvrdila, i da oko toga ne postoje problemi.

- Sad je gotovo, možemo da pričamo koliko hoćemo, džabe nam je sad sve - zaključio je Jevtić.

Video: Autobus sa srpskom decom sleteo s puta i prevrnuo se u Bugarskoj: Jedno dete u teškom stanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    19. avgust 2022 | 12:13

    Ovaj ili lud ilj glup, nezna toga šta je kupio autobus i vozi decu, sve mu blanko potpisao, a nikad ga nije video, a njegova firma odgovorna za ovoga koga ni nezna, a zna njegov prijatelj...

  • Navi

    19. avgust 2022 | 13:17

    Uvek se svi sklone kad se nešto loše desi,vozača samo potapaju što dublje.Gde ća vam duša

  • 5

    19. avgust 2022 | 12:11

    Pa da greška Vozača,to tako ide i nalakše je osuditi vozača. Beograd -Nesebar,Sučev Breg-Beograd zakonski moraju biti dva vozača,dali je išlo preko agencije a moralo je i gde je vodič.Tafograf,vikend pauze,dnevne,pauze,male pauze i nedeljno radno vreme vozača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA