≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova atrakcija Bajine Bašte: Izgrađen vidikovac sa kojeg se pruža najlepša panorama Drine i Perućca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Projekat za vidikovac izradio je beogradski Siar Studio DOO, a finansiran je od strane Turističke organizacije "Tara-Drina" Bajina Bašta

  • 0

Bajina Bašta je opština poznata po brojnim turističkim atrakcijama od kojih posebno zanimljive tačke predstavljaju vidikovci. Od ovog avgusta pored nadaleko čuvene Banjske stene, Sokolarice, Sjeniča, Kapije Podrinja i drugih ovo podrinsko mesto krasi i novi uređen vidikovac Zelenika.

Vidikovac nazvan po imenu koje za Drinu Srbi koriste vekovima nalazi se pored puta Perućac - Mitrovac i sa njega se pruža jedan od najlepših pogleda na Drinu, HE "Bajina Bašta" i jezero Perućac, piše Drina info.

Na kaskadnom platou urađena je drvena ograda i postavljeno šest natkrivenih objekata, moderno i funkcionalno dizajniranih, sa stolicama, stolovima i ležaljkama koji posetiocima pružaju poseban ugođaj i uživanje u izuzetnom pogledu na ovaj deo Podrinja u Srbiji i Republici Srpskoj.

Investitor izgradnje i opremanja vidikovca Zelenika je Nacionalni park Tara, a inicijativa za izgradnju potekla je od Saveta korisnika NP Tara. Radove na vidikovcu izvela je Građevinsko-zanatska radnja III D GOLUB iz Bajine Bašte.

Projekat za vidikovac izradio je beogradski Siar Studio DOO, a finansiran je od strane Turističke organizacije "Tara-Drina" Bajina Bašta.

Video: Naučio da čita i piše ćirilicom, a je rođen u Francuskoj: Bajina Bašta odužila se velikom humanisti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA